Közélet

2017.03.11. 07:37

Fontos fizetési határidő közeleg

Az utóbbi hetekben sokan kaptak értesítést a helyi önkormányzatoktól, hogy 2017. március 16-i határidővel fizessék be gépjármű-, építmény-, vagy telekadó kötelezettségüket.

P. A.

 Ekkor esedékes előbbiek mellett a naptári évvel megegyező üzleti évű helyi iparűzési adó (hipa) fizetésre kötelezett vállalkozók esetében a 2017. első félévi hipa-előleg is. Csak a megyeszékhelyen 35 ezer levelet adtak postára, s a borítékokban ott volt 44 ezer, az adók befizetésre szolgáló csekk is. Az egri önkormányzati adóhatóság összességében mintegy 3 milliárd forint bevételt vár.

Nem kaptak csekket ugyanakkor azokaz adózók, akinek számlavezetési kötelezettségük van, ők átutalással rendezhetik tartozásukat. A számlanyitásra nem kötelezett adózók befizetési kötelezettségeit postai készpénz-átutalási megbízással, azaz csekkel, vagy banki átutalással is teljesíthetik.

Az egri önkormányzat adóhatóság által kibocsátott, QR kóddal ellátott csekkek alkalmasak az „iCsekk” szolgáltatással történő befizetésre – hívta fel a figyelmet Korsós László irodavezető, hozzátéve: az adóhatóság ügyfélszolgálatán adózóink bankkártyával is fizethetnek, és sem e megoldás, sem pedig az előbbi nem jelent többletköltséget. Megtudtuk: az iroda elektronikus rendszere a nap 24 órájában üzemel, ami azt is jelenti, hogy az ado.eger.hu weboldalon keresztül gyakorlatilag bármikor rendezhetők bankkártyás fizetéssel a kötelezettségek. E korszerű megoldások egyre népszerűbbek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!