Közélet

2017.03.08. 14:48

Közösségi élmények diákoknak

Megnyílt az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolájának Tanodája az intézmény diákjainak a részvételével.

J. H.

Márkus Róbert Zsolt szakmai vezető elmondta, a cél, hogy a hátrányos helyzetű gyermekeket felzárkóztassák. A működtetést pályázattal az Agria Tiszk Nonprofit Kft. nyerte el. A programban részt vesz 15 középiskolás a Kontawig és a Wigner szakképző iskolákból, s 15 ötödik és nyolcadik osztályos tanuló a gyakorlóiskolából.
– A diákok a szaktárgyi segítségen túl kompetenciafejlesztésben részesülnek, mentorok, szakemberek, pszichológus, gyógypedagógus, szociális szakember segít a gyermeknek – mondta a vezető, aki hozzátette: a tanodás gyermekek szüleinek is tudnak tanácsadást nyújtani.



Az Agria Tiszk épületében található a tanoda, de a fejlesztő munkát több helyen végzik. A diákok szociális kompetenciáit, közösségi élményeit, mindennapi tevékenységeiket is fejlesztik a programokkal, kirándulásokkal, táborozásokkal. A segítségnyújtásban az egri egyetem szociálpedagógia szakos hallgatói is részt vesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!