Közélet

2017.05.17. 16:45

Bükkszéki Fürdő: 80 éve tartó történet

A Bükkszéki Fürdő mindmáig igazi vonzerő a strandolni vágyóknak.

B. K.

Aki megmártózott már a körmedencében, megérezte a 39 Celsius-fokos Salvus gyógyvíz jótékony hatását, a falu különös atmoszféráját, biztos, hogy visszavágyik, és újra felkeresi. A strandfürdőben egy gyógyvízzel töltött medence, egy úszómedence, egy élményelemekkel (buzgárok, sodrófolyosó, dögönyöző) felszerelt élménymedence, egy gyermekmedence, egy csúszdapark és Közép-Európa egyik leghosszabb, 136 méteres csúszdája várja a gyógyulni és pihenni vágyókat.

Mint azt Forgó Jánostól, a létesítmény vezetőjétől megtudtuk, a fürdő nyári szezonja június elejétől kezdődik és augusztus végéig tart, ettől függetlenül az őszi, téli és tavaszi hónapokban is várják vendégeiket az egész évben nyitva tartó fürdőházban.

Észak-Heves kedvelt fürdőjének története nyolcvan éve kezdődött az iparszerű kőolajtermelés kezdetekor. A próbafúrások nyomán bukkantak a település legnagyobb természeti kincsére, a Salvus vízre. Az évforduló apropóján május 13-án megemlékezést tartottak az Országos Bányászati és Kohászati Egyesület, s az önkormányzat szervezésében. A résztvevők sétát tettek az Olajbányász tanösvényen, megkoszorúzták a termálfürdő bejáratánál az emléktáblát, megtekintették a faluházban a Salvus víz történetét bemutató kiállítást. Az esemény állófogadással zárult.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!