Lekapcsolták

2024.05.28. 06:56

2000 adag, 5 milliót érő drogot foglaltak le Gyöngyösön

Egy gyöngyösi férfit és élettársát drogkereskedelem miatt fogták el a napokban. 2000 adag drogot tudott volna még teríteni a férfi, ha nem kapják el, tudtuk meg a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának megbízott felderítő osztályvezetőjétől.

Guti Rita

– Összesen 2000 adag, utcai áron 5,3 millió forint értéket képviselő  elsősorban amfetaminszármazékot foglaltunk le a 47 éves Cs. L.-nél, aki azóta előzetes letartóztatásban van, élettársa is gyanúsított, ő is részt vett a drogkereskedelem előkészítésében – jelezte a fogás értékét Reszkető Gábor őrnagy, a Heves Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának megbízott felderítő osztályvezetője. 

2000 adag drogot foglaltak le a gyöngyösi dílernél.
2000 adag drogot foglaltak le a gyöngyösi dílernél. A fagyasztóban is volt belőle.
Forrás: HVMRFK

Megtudtuk tőle, hogy a felderítő csapat egy másik ügyben nyomozott, amikor felmerült Cs. L. neve, akin május 22-én ütöttek rajta, amikor autójában egy feltételezett vevőjével éppen drogot vitt a következő kuncsaftjának. A  Gyöngyösön négy ingatlant is bérlő férfi nem a relative olcsó dizájnerdrogokban utazott, bérleményeiben összesen másfél kiló amfetaminszármazékot találtak.

2000 adag, 5 millió forintot érő amfetamin

Az elfogás különlegessége abban is áll, hogy nem a Heves vármegyében jellemzően jelen lévő kristályt találtak nála nagy mennyiségben, hanem a jóval drágább tudatmódosító szert, tette hozzá a nyomozó.

Ahogy korábban megírtuk, a férfi zsebeiből, gépkocsija utasteréből, valamint otthonából nagyobb mennyiségű droggyanús, fehér, kristályos anyag, illetve lila tabletták kerültek elő.  A járművezetőt, illetve a társaságában lévő 19 éves nőt a rendőrök előállították a kapitányságra, ahol a velük szemben alkalmazott drogteszt pozitív értéket mutatott. Azóta mindketten beismerő vallomást tettek, Cs. L.  30 napos előzetes letartóztatásáról azóta már döntött a bíróság.

A gyöngyösi díler autóját is lefoglalták.
A gyöngyösi díler autóját is lefoglalták.
Forrás: HVMRFK

A gyöngyösi dílert kábítószer-kereskedelem bűntett, társát kábítószer birtoklása vétség miatt vonták eljárás alá.

Az összehangolt akcióban, melynek eredményeként a 47 éves férfi most letartóztatásban várja a nyomozás végét a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató alosztály, a vármegyei rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága, valamint a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai közösen vettek részt. A gyöngyösi díler lekapcsolása tehát a közös sikerük és rossz hír a Gyöngyösön és környékén élő drogot használóknak, hiszen egy időre biztosan eltűnik a kábítószerpiacról Cs. L.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!