Közélet

2017.05.20. 16:37

Két nap, száz fellépő és ezer élmény vár

Elkezdődött a XXIII. Nemzetközi Katona- és Bordal Fesztivál.

H. É.

A kiemelkedő jelentőségű kulturális rendezvénysorozat az elmúlt több mint két évtizedben nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. Kezdetekben alig húsz népdalkör jött a találkozóra, ám az utóbbi három évben a fellépő csoportok száma meghaladta a százat is. A hétvégén kilencven kórus, népdalkör, hagyományőrző együttes mutatkozik be.

Az önkormányzat által szervezett fesztiválon a helyi borok bemutatása és kóstolása sem marad el, nyitott pincék várják az érkezőket. A fesztivál két napja alatt népi játszótér, kézműves foglalkozások zajlanak, valamint ingyenesen bejárható a település gumikerekes kisvonattal. Az iskolaudvaron népi kézműves vásárral és gasztronómiai különlegességekkel is találkozhatnak. Ma este hét órától az Abasári Hagyományőrző Dalkör ad koncertet, illetve az MH Szolnoki Légierő Zenekar fellépése szórakoztatja az érdeklődőket.

Tovább színesíti a rendezvényt a Honvédelmi Minisztérium toborzósátra, amelyben a Honvéd Baráti Kör tagjai a saját élményeiket mesélik el. Kiállítások közül is válogathatnak: Lángné Gréczi Margit festménykiállítását, Kovács István, amatőr karikatúrarajzait és Lovászné Juhász Rita, palóc népviseleti babakiállítását, illetve a csipkeverés bemutatóját is megnézhetik. A rendezvénnyel párhuzamosan ma zajlik a Megyei Tűzoltóverseny is a sportpályán, a 135 éves Abasári Önkéntes Tűzoltó Egyesület tiszteletére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!