Közélet

2017.05.31. 08:06

Palócker: futnak a pénzük után

Az utóbbi hetekben kissé felgyorsultak az események a Palóc Nagykereskedelmi Kft. felszámolása ügyében.

SZ. E.

Elkezdődtek a konzultációk a felszámolóval, hamarosan bejelentik a csoportos létszámleépítést, így heteken belül megkaphatják pénzüket a cég volt dolgozói.

Várhatóan június közepétől az állami bérgarancia alapból – ami nagyjából másfél millió forint – megkaphatják elmaradt fizetéseiket a felszámolás alá került Palóc Nagykereskedelmi Kft. volt dolgozói – közölte Demeter László, a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének Nógrád (KASZ) megyei titkára. Hozzátette: az adatokat már egyeztették a bérszámfejtéssel, legfeljebb a munkaügyi ellenőrzés lassíthatja a kifizetést.

– Jussanak már végre tényleg bérükhöz ezek az emberek! – fakadt ki a titkár, hisz'', mint kiderült, még legalább százan nem jutottak hozzá a juttatásaikhoz. Kiemelte: a tagjaiknak továbbra is rendelkezésre állnak ügyvédeik.

Demeter László elmondta azt is, hogy a valamikori 1300 alkalmazott 90 százaléka már talált új munkahelyet, néhányan a nagyobb bevásárlóközpontokban helyezkedtek el, de a többség inkább elhagyta a kereskedelmi iparágat, és bútorgyárban vagy összeszerelő üzemben helyezkedett el.

A Palóc Nagyker a CBA egyik legnagyobb franchise-partnere volt, 86 üzletet üzemeltetett Északkelet-Magyarországon. A cég 1991-től dinamikusan növekedett, de a szektort sújtó változások csődközelbe juttatták a vállalatot. A bevételük 2011 óta csökkent, 2015-re komoly veszteségeket halmoztak fel, tavaly már a beszállítókat, később pedig a dolgozókat sem tudták fizetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!