2017.05.09. 14:30
Puskaporos kávé, az Egri Bikavér után szabadon
Mi, itt Egerben a csípősséget a borssal oldjuk meg, mert megszoktuk, hogy azt kell törni a törökök orra alá.
Na, de vajon tényleg van-e puskapor ebben a kávéitalban? Az egész balhé úgy kezdődik, hogy barna kockacukrot zúznak szét egy pohárban, és hosszú fekete kávét engednek rá. Érkezik egy gombóc csokoládéfagylalt is, aztán egy kis – valójában nem is kicsi – csokihab. Erre kanyargó csokiöntet kerül, mert mégiscsak barokk városban élünk. Na, most tessék figyelni!
Ennek a hűsítő édes kávéitalnak a tetejére fekete borsot törnek. Ne ódzkodjanak a megoldástól, a csoki a csípőssel régi barátságban van, gondoljanak csak a csilis csokoládéra!
De mi, itt Egerben a csípősséget a borssal oldjuk meg, mert megszoktuk, hogy azt kell törni a törökök orra alá. És akkor már a kávé tetejére is. A forró kávé és a hideg fagylalt találkozása a kellemesen kesernyés és az édes ízvilág együttélése valódi végvári kaland most tavasszal. És nem kell aggódjanak, az italnak csak a díszítése borsos, az ára nem!
A feladat mostantól az Öné, hogy megkóstolja ezt a kávéitalt, és szavazzon róla ITT, hogy Ön szerint, ez-e a legegribb kávé a 2017. évi GasztroTavasz során!