Közélet

2017.05.22. 13:49

Vívóteremmel bővül a nagyrédei iskola

Egy új vívótermet alakítanak ki a Szent Imre Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola területén.

H. É.



A helyi sportegyesület ötmillió forint támogatást nyert a Magyar Vívó Szövetségtől. Ezt az önkormányzat további egymillió forinttal toldotta meg, hogy mihamarabb és a terveknek megfelelően készülhessen el a hárompástos edzőterem a településen – mondta lapunknak Siposné Fodor Judit polgármester.



– Az iskolánk helyi tantervében szerepel, hogy a harmadik osztályban kötelező óraszám keretében a gyerekek megismerkedjenek vívással. A vívásoktatást Zödös Zsolt nagyrédei vívóedző tartja majd. A településünkön nem újdonság ez a sport, a Szőlőskert Sport Club vívó szakosztálya is ebben az új edzőteremben készülhet majd. Reményeink szerint heteken belül végeznek a munkálatokkal a szakemberek.

Az épületben kizárólag a vívás kap majd helyet. A jelentkezés pedig már most felülmúlta a várakozásokat – közölte a polgármester, hisz Gyöngyösről és Hatvanból is többen érdeklődtek e lehetőség iránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!