Közélet

2017.06.02. 20:02

Babalátogatóban jártunk Debnáréknál

Görögországban randevúztak, így kezdődött minden...

Verebélyi Márta

Debnár Ádám tévés és rádiós hírszerkesztőnek és feleségének, Nikolettnek áprilisban megszületett első közös gyermeke. A Debnár családnál jártunk hát, akik örömmel fogadták a Heolt otthonukban.

Kedvesen fogad Debnár Ádám és felesége, Debnárné Tompos Nikolett, akiknél babalátogatóban járunk, hiszen a boldog párnak nemrég született meg első gyermeke, Emese Borbála. A kislány, aki a szülők szerint többnyire nyugodt, már most karakteres személyiségjegyeket mutat, akár apukája. Erre még a későbbiekben visszatérek.

– Egy egri kocsma teraszán ismerkedtünk meg 2012-ben – mosolyogva kezdi közös történetüket Ádám, aki tévés és rádiós hírszerkesztő, lemezlovas. – Egy barátomtól kérdeztem meg: ki ez a lány? Elkezdtünk beszélgetni, Nikinek pedig megtetszett egy dal (Jamie Woon: Shoulda), és tőlem szerette volna megtudni, mit hallgat épp. Így indult a sztorink. Már régóta vágytam egy jó nyaralásra: két hónap ismeretség után megkérdeztem tőle, hogy nem jönne-e el velem Korfura. A bátyám azt mondta, hogy ha mi oda tényleg elmegyünk, vagy összeházasodunk vagy szétmegyünk – meséli nevetve.

– Igent mondtam a nyaralásra – mondja Niki, aki elárulja azt is: nem furcsállta, hogy Ádám tulajdonképpen randevúzni hívta meg őt Korfura.

– Szeretünk utazni, Görögország és a Magas-Tátra a kedvencünk. Én tengermániás vagyok, a feleségem hómániás – fogalmaz Ádám.

– Rohamléptekkel haladtunk a kapcsolatunkban: az első évfordulón, 2013-ban megkértem a kezét, rá egy évre összeházasodtunk, 2015-ben pedig beköltöztünk új otthonunkba. Nemrégiben, április 18-án megszületett a kislányunk, akinek első neve Emese, a második a szeretett nagymamám után Borbála. Mindenki Mesinek hívja, én Borinak. A következő évben hátha megszületik a kisfiunk – mondja sejtelemesen a hírszerkesztő, aki megerősíti, valóban terveznek még egy gyermeket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] Nikolett és Ádám nagyon boldog, hogy megszületett lányuk, Emese Borbála Fotó: Márkus Attila
[/caption]

Ádám megálmodta, hogy lánya lesz. Csodálkozom látnoki képességein, további faggatózásomra kiderül: többször lát álmában olyat, ami később a valóságban is megtörténik.

– Körülbelül egy éve azt álmodtam, hogy a városi televíziónál voltam, a gyermekemet nézegettem a babakocsiban, és cukorkát eszegettem. Amikor felkeltem, legyintettem, hogy ez nem túl reális, hiszen a tévéhez semmi közöm, nincs gyermekem, és mentolos cukorkát sem szoktam venni. Eltelt egy év, felajánlottak egy állást a tévében. Amíg várakoztam a kisbabámmal, valóban mentolos drazsé volt a kezemben… Hirtelen kapcsoltam, hogy „na ne!!!”, kirázott a hideg. Azóta egyébként szerkesztek is a televíziónál.

– Jól éltem meg a várandósságot, nem viselt meg a kilenc hónap, s nem hagytam el magam – adja válaszul Niki, aki egyébként a közigazgatásban dolgozik évek óta, és szereti a munkáját. Az ő és a párja édesanyja is sűrűn ellátogatnak hozzájuk.

– A rádiós kollégáim szerették volna, ha élőben beszélek a hallgatókhoz, amikor Bori megszületett. Meg is tettem, de annyira izgultam, hogy fogalmam sincs, mit mondtam – nevet Ádám. – A lányom két dologban is erősen rám ütött. Az első, ha tudja, hogy éhes, nincs türelem. Ha valami problémája van, ölni tudna a tekintetével – fűzi hozzá. Ugyan a családfő kiváltképp sokat dolgozik, a szabadidőt igyekeznek intenzíven élni.

A kislány sem bánja, ha Scooter szól

Ádám a rádiózás és a tévézés mellett az egyik ismert egri szórakozóhelyen gondoskodik a talpalávalóról, különösen szereti a vendégeknek a ‘90-es évek zenéit játszani. Beszélgetésünk hetének szombatján 951. alkalommal tartott bulit. A műsorvezető kedvenc együttese a még ma is aktív Scooter. A kislemezeket leszámítva minden eredeti albumukat féltve őrzi. Tavaly Budapesten teljesült egy régi álma: a formáció frontemberével, H. P. Baxxterrel készített exkluzív interjút a rádiónak. Erre a munkájára nagyon büszke. A szülők elmondása szerint lányuk is kedveli az ilyen zenét, ám azt is szereti, ha édesapja dúdol neki valamit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!