Közélet

2017.06.13. 10:51

Derelyesütésben jeleskednek

Idén már másodszor rendezik meg június 24-én a faluban a Derelye Fesztivált, amelynek középpontjában, nevéhez híven, a hagyományos sváb étel, a sült ­derelye készítése áll.

J. H.



A környező települések lakói közül többen is részt vesznek főzőcsapataikkal a rendezvényen, s versenybe szállnak a címek elnyeréséért.



A fesztiválon a kulturális műsorok 13 órakor kezdődnek, fellépnek az aldebrői Tündérkert Óvoda csöppségei, az Aldebrői Tarnavölgye Általános Iskola tanulói, a kompolti Őszirózsa Asszonykórusa, Scheigl József harmonikás Kompoltról és még sokan mások. Nádas György humorista műsorát 17 órától élvezhetik, 18.15 órától a Kerozin együttes ad koncertet, s 19 órától szabadtéri diszkó várja az érdeklődőket.

[caption id="" align="alignleft" width="650"] A tavalyi fesztiválon is jó hangulat uralkodott, a nap végére pedig minden derelye el is fogyott Fotó: Márkus Attila
[/caption]

A rendezvényen felhívással élnek a látogatókhoz, hogy csatlakozzanak a Koccintáshoz – mely a borvidéki települések hagyományos versenye – természetesen debrői hárslevelű borral. Aldebrő már két alkalommal nyerte el az Egri borvidék legkedveltebb települése címet, amelyért idén is versenybe szállnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!