Közélet

2017.06.07. 18:20

Irigylésre méltó a nyári játékok repertoárja

A játékok fennállásának 42 éve óta talán ez a legkiemelkedőbb év.

Süli K.

Monte Cristo Grófja, Csárdáskirálynő, Mária Evangéliuma. Csak néhány az Agria Nyári Játékok idei előadásai közül, mely a szervezők szerint az elmúlt évek legszínvonalasabb és legszórakoztatóbb programja lesz.

Az idei repertoárt kedden mutatták be sajtótájékoztató keretében Egerben, ahol a főszervezők mellett jelen volt Martonné Adler Ildikó, a megyeszékhely alpolgármestere, valamint Moravetz Levente színész, író, rendező is, aki ebben az évben egy különleges produkcióval készült a játékokra, és irigylésre méltónak nevezte az ismertetett programot.

Kelemen Csaba főszervező elmondta, a játékok fennállásának 42 éve óta talán ez a legkiemelkedőbb év, idén komolyabban figyelembe vették a közönség igényeit. A június 23-tól augusztus 13-ig tartó játékok alatt négy musical, négy nagyoperett, négy zenés játék, egy bohózat és három különleges, ritkán látott nagykoncertből válogathat majd a közönség, de természetesen ismét látható lesz az Egri Csillagok, valamint számos gyermekszínházi előadás is. A főszervező kiemelte: a korábbi évektől eltérően idén nem a tánc adja majd a fesztivál keretét, hanem két, hazai sztárokat felvonultató grandiózus zenés előadás.

Martonné Adler Ildikó hangsúlyozta: igyekeztek úgy összeállítani a kínálatot, hogy az a városba látogató külföldi turisták számára is érdekes legyen, hiszen ahhoz, hogy Eger sikerrel szálljon ringbe az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címért, fontos, hogy minden városba látogatót megfelelően kiszolgáljanak. Hozzátette: a jövő évtől még inkább nyitnak majd a külföldiek felé, szeretnének londoni musicaleket hívni a megyeszékhelyre, és számos határon túli vendég­előadást is terveznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!