Közélet

2017.07.03. 16:04

Már hat hete gyérítik a szúnyogokat

Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.

Heves MKI/heol.hu

Június elseje óta tart a központi szúnyoggyérítési program, amelynek során a szakemberek eddig 316 ezer hektáron permeteztek, összesen 764 településen - számolt be róla a megyei katasztrófavédelem hivatalos weboldala. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 60 ezer hektárt fognak kezelni, ez 160 települést érint majd.

Közölték: a múlt héten Komárom-Esztergom megyében és Győr környékén kellett kiterjedt kezeléseket folytatni, míg Budapesten földi kémiai módszerrel csökkentették a vérszívók számát. A most kezdődött héten a viharos időjárás miatt eddig elmaradt kezeléseket pótolják, ezeken kívül Jász-Nagykun-Szolnok, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Vas megyében lépnek fel a szúnyogok ellen. A szolnoki és szekszárdi régióban, továbbá Baja és Mohács térségében már a második teljeskörű gyérítés kezdődik el a héten. A napokban a Balatonnál, Szolnok térségében, valamint a Duna mentén végeznek biológiai lárvagyérítést.
 
A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen, valamint térképes ábrázoláson is látható a kezelt terület nagysága és az aktuális heti terv.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!