Közélet

2017.07.04. 11:10

Nem kihasználatlanok az önkormányzat bérlakásai

A szociális helyzet alapján bérbe adott lakásokért a bérlők jövedelmi viszonya és vagyoni helyzete alapján fizetnek.

J. H.

A hétfőn közzétett albérlet körképünk kapcsán érdeklődtünk az egri önkormányzatnál arról, hogy a városban vajon hány önkormányzati lakás található, s ezek közül mennyiben laknak. Az önkormányzat humán szolgáltatási irodájának információi szerint 884 ilyen lakás van a megyeszékhelyen, s ezek közül jelenleg 860 bérleményben élnek.

– A bérlők lakbért, a bérbeadó által nyújtott külön szolgáltatások díját, valamint közüzemi díjakat fizetnek – derül ki a közleményből. A lakások öt kategóriába sorolhatóak: vannak összkomfortos, félkomfortos, komfort nélküliek és szükséglakások, valamint garzonházi, fecskeházi lakások. A bérleti díjak összege a komfort mértékének csökkenésével arányosan változik.

A szociális helyzet alapján bérbe adott lakásokért a bérlők jövedelmi viszonya és vagyoni helyzete alapján fizetnek.

Lakások többsége az Északi városrészen található. Sajnos előfordul, hogy a bérlők lakbér- és közüzemi hátralékot halmoznak fel, vagy az őket terhelő karbantartási kötelezettségeknek nem tesznek eleget, tájékoztatott az önkormányzat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!