közgyűlés

2021.09.01. 18:40

Visszaállítanák a régi bizottságokat Egerben

Tanácskozik csütörtökön az önkormányzat közgyűlése.

Sz. M. L.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

Elsőként az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye igazgatójának kinevezése lesz napirenden. A két pályázó közül Szabó Lászlót, a jelenlegi megbízott vezetőt támogatja az intézmény közalkalmazotti tanácsa.

Komlósi Csaba képviselő arra tesz javaslatot, hogy a korábbi bizottsági struktúrát állítsák vissza. Egy, Mirkóczki Ádám polgármester által tett februári alapokmány-módosítás ugyanis az állandó bizottságok számát és létszámát átalakította összevonásokkal. Szó lesz belterületi telekhatár-rendezésekről és egy ingatlan elidegenítéséről, s módosítanák az iskolaorvosi körzeteket a doktorok kérésének megfelelően. Visszavonják a pinceszínháznak nyújtott egymillió forintos támogatást, hiszen az Érsekkerti Nyári Játékok idén elmaradt. Az előterjesztések között szerepel továbbá a Kertész utcai parkolóház üzemeltetése, amelyet a tervek szerint az Evat Zrt. végez majd. A műszaki átadás augusztus 12-én megtörtént, a használatbavételi és forgalomba helyezési eljárások augusztus 16-án kezdődtek, és 35 napon belül zajlanak le. Ezután nyithat a parkolóház.

Végül két tájékoztatóra kerül sor, az egyik a már lapunk birtokába jutott kormányhivatali állásfoglalás dr. Pápai Ákos beadványáról, a másik pedig a Szerencsejáték Zrt. által finanszírozott játszótér kérdéséről szól majd, és Mirkóczki Ádám, valamint Minczér Gábor alpolgármester tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!