Négynapos munkahét

2023.01.30. 09:49

Meghosszabbították az energiatakarékossági intézkedéseket Gyöngyösön

Marad a négynapos munkahét a városházán, két ügyfélfogási nappal.

Sz. Sz. I.

Újabb döntéseket hozott a testület az energiamegtakarítás érdekében

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A további energiamegtakarítás érdekében újabb döntéseket hozott csütörtökön a gyöngyösi képviselő-testület az intézmények, önkormányzati tulajdonú társaságok működésével kapcsolatban, közölte a város önkormányzata. Arról tájékoztattak, hogy a grémium tavaly októberben elfogadott energiatakarékossági intézkedései működnek, a megtakarítás jelentős, ám a rezsiszámlák a drasztikusan megemelkedett díjak miatt így is a sokszorosára emelkedtek. Az önkormányzat 380 millió forintos kormányzati hozzájárulást kapott az energiaköltségek kompenzálására, azonban ez a pluszköltségeknek csak a töredékét fedezi, ezért volt szükség az újabb intézkedésekre. 

A csütörtöki határozat alapján a városi könyvtár és a nyolcvanasi fiókkönyvtár zárva tart, a könyvkiadás a könyvtár hátsó bejáratán keresztül történik hetente egy napon.

A közös önkormányzati hivatalban marad a négynapos, naponta 17 óra 30 percig tartó munkavégzés, péntekenként továbbra is zárva tartanak. Az ügyfélfogadás ezentúl is hétfőn és szerdán lesz, naponta reggel 7 óra 30 perctől 17 óráig.

A Mátra Művelődési Központban csak a már szerződéssel lekötött rendezvényeket tartják meg, alacsonyabb hőmérséklet biztosítása mellett.

A Dr. Csépe György Uszoda és Termálstrand szombaton és vasárnap zárva tart, hétköznapokon pedig csak két medence üzemel. A további sportlétesítményekben az edzéseket napközben kell megtartani, a leszerződött sporteseményeket, rendezvényeket azonban megtartják, de alacsonyabb hőmérséklet mellett. A Kömlei Károly Sporttelepen bezár az irodaház, a sportpályákon fűtés és világítás nem kapcsolható be, kizárólag fagyvédelem érdekében, hasonló feltételek mellett működik a Sport úti sporttelep is.

Az intézkedések január 28-án lépnek hatályba, és a fűtési szezon végéig maradnak érvényben. A gyermek- és szociális intézményekkel, valamint az idősgondozás intézményeivel kapcsolatban további szigorítást nem vezettek be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!