Felkészítés

2023.01.22. 10:50

Segíti az egri Eszterházy Károly Katolikus Egyetem az érettségizőket

Több tantárgyban is indítanak kurzusokat.

M. H.

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem egri kampusza

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE) több tantárgyban is emelt szintű érettségi felkészítő kurzust hirdet 2023-ra, segítő kezet nyújtva az életük első, nagy tanulmányi megmérettetésére készülő fiataloknak – írja az egyetem a honlapján. A Földrajz- és Környezettudományi Intézet földrajzból és komplex természettudomány tárgyból tart felkészítő sorozatot. A földrajzos kurzus célja a legfontosabb közép- és emelt szintű érettségi témakörökhöz tartozó ismeretek problémacentrikus szemléletű átadása, az érettségi feladatok gyakorlása, kozmikus környezetünktől hazánkon át a globális problémákig.

A komplex természettudomány tárgyból meghirdetett felkészítőt ugyancsak online módon tartja az EKKE Földrajz- és Környezettudományi Intézetének környezettudományi és tájökológiai tanszéke. A sorozatot azoknak ajánlják, akik természettudományból tesznek érettségi vizsgát, vagy csak egyszerűen többet szeretnének tudni a természettudományról. A képzés során oktatóik részletesen bemutatják, elmagyarázzák azokat a témákat, fogalmakat, törvényeket és jelenségeket, amelyek a természettudomány tárgyban szerepelnek. Elkötelezett munkatársaik hisznek abban, hogy a természettudományos szemlélet megerősödése és széles körű elterjedése lehet az egyedüli megoldás a globális környezeti problémákra.

Az elmúlt esztendőkben nagy sikert aratott ingyenes érettségi előkészítő programok közül kiemelt érdeklődés övezte az EKKE Történelemtudományi Intézetének online kurzusát, csaknem 150 fiatal élt a kiváló lehetőséggel, hogy részt vegyen a 10 előadásból álló, heti rendszerességű előadásokon. A Magyar Tudományos Akadémia által elismert „Kiváló Kutatóhely” címet viselő intézet idén is felkészítő sorozatot indít, a tíz, egyenként 60 perces online előadás tematikájában illeszkedik a 2023-as május-júniusi érettségi szóbeli vizsgák témaköreihez. Minden alkalommal lehetőség van kérdések felvetésére és a kötetlen szakmai konzultációra. A kurzusokra az egyetem honlapján feltüntetett e-mail címeken lehet.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!