#TEger

2019.04.08. 17:31

A fiatalok igényeit tartják szem előtt Egerben

Bemutatták a diákoknak az ifjúság számára készülő önkormányzati fejlesztéseket. 

Sz. K.

Forrás: Heves Megyei Hírlap

Fotó: Berán Dániel

– Szisztematikusan dolgozunk azon, hogy a városi életmód igazodjon a fiatalok igényeihez, s olyan terek jöjjenek létre, amelyek közösségi találkozásokra adnak módot – jelentette ki Habis László polgármester hétfőn a városháza üvegtermében, ahol a „#TEger” című Erasmus támogatással megvalósuló projekthez kapcsolódóan mutatták be diákoknak az ifjúság számára készülő önkormányzati fejlesztéseket.

Szó esett az egri kerékpáros közlekedés-fejlesztésekről, a Helyőrségi Klub -, és az Egrix – munka néven Grund – felújításáról, s a Gárdonyi-kert megújulásáról. Mindezt bemutatta Kovács Dániel, az Egri Városfejlesztési Kft. munkatársa, Tuza Róbert, a Városüzemeltetési Iroda vezetője, Tóth Ferenc a Főépítészi Iroda stratégiai tervezési és monitoring csoport vezetője, valamint Pap Lukács, aki az Egrix extrém sport tartalmáért volt felelős. A prezentációkat World Café módszerrel zajló fórumbeszélgetés és műhelymunka követte.

A március elején Felsőtárkányban elindult #TEger elnevezésű projekt lényege, hogy erősítsék a döntéshozók és a fiatalok párbeszédét. Akkor a diákok feltárták igényeiket, azt, hogy milyen a jövőképük, kérdéseket tehettek fel a városvezetőknek a döntéshozatali mechanizmusról, mindezt műhelymunkában dolgozták fel. Akkor az volt a cél, hogy a projekt menetét kidolgozzák. Tartanak majd párbeszéd napokat és diákparlamentet is, végül a projekt tanévzáró ifjúsági fesztivállal zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában