sajtótájékoztató

2020.02.25. 17:20

Aktualitások az Eszterházy Károly Egyetemen

Az Egri Tavaszi Fesztiválról, a Magyar Fallabda Szövetség és az Eszterházy Károly Egyetem között létrejövő együttműködési megállapodásról, és egy, az év elején elindult innovációs projektről számoltak be sajtótájékoztatón kedden az egyetemen.

Sz. K.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, a rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes egyebek között a félévkezdésről, a lezárult felvételi eljárásról szólt. Kijelentette, március 14-én fellövik az Egri Csillagot, több mint húsz borász mutatja majd be a 2019-es Egri Csillag borát.

Pintér Márta Zsuzsanna, az Bölcsészettudományi és Művészeti Kar dékánja elmondta, az Egri Tavaszi Fesztivál programsorozatait idén is sok zenei, képzőművészeti programelemmel színesítik az egyetem oktatói, hallgatói, művésztanárai. Koncertek és Tipózóna kiállítás várja az érdeklődőket.

Süle Gábor, a Magyar Fallabda Szövetség alelnöke közölte, együttműködésük célja a szakemberképzés, a tudományos munka, és a fallabda sportág népszerűsítését célzó aktivitások támogatása. Az őszi szemeszterben megkezdi tanulmányait az első olyan évfolyam, melynek hallgatói fallabda sportágban gazdagodhatnak edzői ismeretekkel.

Majd végezetül Jordán Dániel szakmai vezető ismertette, az egyetem az intézményi innovációs ökoszisztéma eredményorientált működéséhez szükséges folyamatokat, összetevőket kívánja továbbfejleszteni és működtetni a projekt keretében. A június 30-ig tartó projekt teljes költségvetése negyvenmillió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában