testületi

2019.04.25. 17:12

Felújítják a gyöngyösi Dobó úti tagóvoda épületét

Új kamerák figyelik Gyöngyöst.

H. É.

Teljes körű tetőfelújítás kezdődik idén a Dobó úti tagóvoda és bölcsőde épületén – többek között erről is határozott április ülésén a képviselő-testület. A gyermekintézmény elöregedett fedélszerkezetének cseréjét nem lehet halogatni, így a munkát két ütemben valósítják meg. Az ezerháromszáz négyzetméteres tetőzet nagyobb részét, mintegy nyolcszáz négyzetmétert idén, a fennmaradó ötszáz négyzetméteres részt 2020-ban újítja fel a Városgondozási Zrt. A munkákra az idei költségvetésből mintegy 16 millió forintot fordít az önkormányzat.

Bővül a közterület-figyelő kamerák száma is. A tíz új kamerával együtt közel kilencven helyen üzemelhetnek képfelvevők a városban.

A képviselő-testület továbbá elfogadta a gyöngyösi és a mátrafüredi polgárőr egyesület 2018-as tevékenységéről szóló beszámolóját, és döntött a polgárőr szervezetek támogatására kiírandó pályázatról is. A helyhatóság csaknem négy millió forinttal támogatja a polgárőr egyesületeket. A támogatások elnyeréséhez a szervezeteknek pályázniuk kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában