Védőoltás

2019.05.14. 10:40

Négyszáz gyermek bárányhimlő elleni védőoltását támogatja az egri önkormányzat

Eger Önkormányzata következetesen támogatja az egri gyermekek egészségmegőrzését. Korábban a HPV-oltásban nyújtottak segítséget az egri családoknak, 2016 óta pedig a bárányhimlő elleni védekezés költségének kétharmadát vállalják át a szülőktől.

Heol

Sok szülőnek jelent megkönnyebbülést, hogy újra elérhető a vakcina Fotó: Shutterstock

Ez azt jelenti, hogy a város 10.000 Ft-ot tesz hozzá a két alkalmat igénylő oltás költségeihez, s így egy gyermek után a családnak mindössze 5.000 Ft-ot kell befizetnie az Eger Város Védőnői a Családokért Alapítvány számlaszámára – tájékoztatta portálunkat Zentai László önkormányzati médiareferens.

A befizetés megtehető a Barkóczy út 15. szám alatti védőnői tanácsadóban, minden hónap első hétfőjén (délelőtt) és keddjén (délután). A vakcinát a Védőnői tanácsadóban tárolják, a befizetést követően innen szállítják az orvosi rendelőbe, ahol a háziorvos adja be a piciknek.

Habis László polgármester hangsúlyozta: Eger 2019-es költségvetésében 4 millió Ft szerepel e célra, ez azt jelenti, hogy a város jóvoltából 400, 15-18 hónap közötti egri kisgyermek védettségét tudjuk biztosítani a védőnőkkel és a szülőkkel együttműködésben.

Van esély arra, hogy a bárányhimlő elleni oltás a későbbiekben kötelező védőoltásként bekerülhet az állami támogatotti körbe, addig azonban – a városi hozzájárulásnak köszönhetően – a 2017 októbere után született kisgyermekek számára biztosított a jelentős önkormányzati hozzájárulás.

Kezdőképünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában