értékelés, megelőzés

2019.04.25. 15:38

Nyílt nap a munkavédelemről Egerben

A tavalyi évhez képest minimálisan nőtt a munkabalesetek száma.

M. H.

A munkabalesetben elhunytak, valamint megrokkantak emléknapja alkalmából a munkáltatók, a munkavállalók, a munkavédelmi szakemberek, az érdekképviseleti szervek, s a munkavédelmi képviselők részére tartott nyílt napot a Heves Megyei Kormányhivatal Egri Járási Hivatal csütörtökön.

A nyílt nap célja a megemlékezés, a munkavédelmet érintő jogszabályváltozások ismertetése, Heves megye munkavédelmi helyzetének hatósági értékelése, a megelőzés jelentőségének hangsúlyozása, a hatósági tapasztalatok bemutatása. A jelenlevőket dr. Boncz László, az Egri Járási Hivatal vezetője köszöntötte, aki elmondta, a tavalyi évhez képest minimálisan nőtt a munkabalesetek száma, ami két tendencián alapszik.

– Egyrészt növekszik a bejelentett foglalkoztatottság, illetve javul a munkáltatók bejelentési fegyelme is. Ez azt jelenti, hogy az előző évekhez képest a munkaadók több balesetet jeleznek a szakszolgálat felé – emelte ki a hivatalvezető. Beszédét követően meggyújtották az emlékezés gyertyáját, majd dr. Madarász Gyula, a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának orvos tanácsadója szólt a munkaegészségügyi szaktevékenység gyakorlati megvalósításáról.

Őt követte Veres Pál munkavédelmi szakmai koordinátor, aki beszámolt a munkavédelmi hatóság tavalyi munkájáról, végül a munkabaleseti jegyzőkönyvek, és a rákkeltő anyagokkal tevékenységet végző munkáltatókról és munkavállalókról szóló bejelentések feldolgozásának hatósági tapasztalatairól hallgathattak meg egy előadást a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában