gyermekek egészsége

2019.06.12. 16:31

Óvodai sószobáért szervez gyűjtést az Egri Rotary Club

Az adakozóknak köszönetképp játékos, kacsaúsztató versenyt szerveznek.

Sz. K.

A gyermekek egészségére és szervezetére jótékonyan ható sószobát szeretnének kialakítani az Epreskert úti Óvodában – tájékoztatott sajtótájékoztatón az Egri Rotary Club és Bocsiné Percze Andrea óvodavezető szerdán az intézményben.

Gyetvai Zsolt, a klub elnöke kijelentette, a sószoba költségvetését adománygyűjtéssel teremtik elő, s egy nagyszabású programot hirdetnek augusztus 20-ra.

Eger legnagyobb óvodájában építenének sószobát Fotó: Nemes Róbert

– Támogatásra lenne szükségünk, s az adakozóknak köszönetképp játékos, kacsaúsztató versenyt szervezünk. Mintegy kétezer darab, számozott játékkacsát indítunk el a kórház mögötti hídtól, majd a Végvári vitézek terénél kifogjuk őket. Az elsőként célba ért kacsákért ajándék jár a rajtuk szereplő számmal rendelkező adományozóknak – fogalmazott. Hozzátette, azért a sószobára esett a választásuk, mert rohamosan terjednek a légúti, asztmás, légzőszervi betegségek, egy ilyen helyiséggel pedig tehetnek ellene. Az intézményvezető arról szólt, gyermekjógát, s relaxációt szeretnének tartani azért, hogy a test gyógyítását összekössék a lelki gyógyulással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában