Nagytálya

2018.09.23. 18:28

Újborral, tánccal, nótával ünnepeltek

A falu apraja-nagyja részt vett a község hétvégi szüreti rendezvényén, amit az eső sem tudott elmosni.

Süli K.

Az eseményen hagyományőrzők és civilek vonultak végig a településen zenés kísérettel, hogy méltóképpen megünnepeljék az idei újbort.

– Bár félő volt, hogy el kell halasztani a rendezvényünket az időjárás miatt, szerencsére a felvonulás idejére elállt az eső, és szép számmal tudtunk végigmenni a faluban. Volt, aki lovas kocsin jött, és traktor is kísért minket, egy jó hangulatú, vidám szüreti mulatság kerekedett – mondta el Orosz József, a község polgármestere.

A zord időjárás sem szegte a falubeliek kedvét Fotó: beküldött

A program az óvodások műsorával indult, amit a szüreti felvonulás követett, majd a faluházba mentek a résztvevők, ahol babgulyással, borral várták őket. A nap egy kiemelt programmal zárult, a fennállásának tizedik évfordulóját ünneplő Melódia Kamarakórus adott nagy sikerű koncertet a falu templomában. Az ünnepi eseményen a község testvértelepülésének, a szlovákiai Guszonának a képviselői is részt vettek.

 

Címkék#szüret

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában