eger

2019.04.23. 16:10

Újraaszfaltozzák a szökőkút körüli járdákat az Érsekkertben

Fokozatosan újulnak meg a problémás területek a Szmrecsányi Lajos Érsekkertben.

Süli K.

Megújulnak a szökőkút körüli járdafelületek az érsekkertben, a munkálatok május 6-ig fognak tartani – mondta el portálunknak Kovács Cs. Tamás. Az önkormányzati képviselő kifejtette, több jelzés is érkezett hozzá, hogy az említett helyen néhol már balesetveszélyes a közlekedés, ezért döntöttek a beruházás mellett, ami közel tizennégymillió forintból valósul meg.

Ezerötszáz négyzetmétert aszfaltoznak újra Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Az érsekkert népszerű a kikapcsolódni vágyók körében, és rendszeresen otthont ad több népszerű nagyrendezvénynek is, mint például a Bikavér Ünnep, a Magyarok Vására, vagy a pneumobil-verseny, ezért úgy éreztük, megérett az idő a felújításra. A következő hetekben ezerötszáz négyzetméternyi felület kap új aszfaltréteget, a megfelelő csapadékvíz elvezetésről is gondoskodnak a szakemberek, és a vízmű munkatársai is dolgoznak majd a területen – részletezte a képviselő.

Hozzátette, most kifejezetten a szökőkút körüli részre koncentrálnak, de a jövőben fokozatosan szeretnének több problémás területet is rendbe hozni az egykori népkertben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában