Kultúra

2007.09.06. 14:27

Öt híján száz éves

Nem volt az olyan régen, amikor még a Nyugati pályaudvaron a rendőrökkel közösen teljesítettem szolgálatot, mint a rendészet vezetője - mondja Gyula bácsi. Tényleg nem. Alig ötven éve.

HEOL

Sipos Szabó Gyula kilencvenöt esztendejével Gyöngyös egyik legidősebb polgára, születésnapja alkalmából a város nevében Hiesz György köszöntötte fel. A bácsi Mátrafüreden a Máltai Házban lakik immár két éve, s örömmel fogadta a köszöntésére érkezőket, s könnyen kapható volt egy kis múltidézésre.

[caption id="" align="alignleft" width="600"] Gyula bácsi jó egészségben van, az egykori címfestő ma is szívesen pingálgat
[/caption]

Legszívesebben a vasútnál töltött éveire emlékezett vissza, de azt is megtudtuk tőle, hogy dolgozott címfestőként is, és fodrászüzletet is vezetett. A festegetés ma is kedvenc hobbija, hideg dauert azonban nem vállal.

A polgármester búcsúzóul megtoldotta a jókívánságokat azzal: öt év múlva is találkozzanak, erőben, egészsében. Az otthon vezetője ehhez hozzátette: az igen jó lenne, mert a mostani finanszírozás mellett nem biztos, hogy még fél évtizedet meg tud élni a kéttucatnyi idős embert - köztük több elme-szociális ápolásra szorulót - az otthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!