Kultúra

2009.06.13. 09:10

Több ezer diák búcsúzik

Egerben csaknem hétszáz, a megyében több mint háromezer nyolcadikos ballag. Akad iskola, ahol a hivatalos búcsút "bolond ballagás" előzte meg.

HEOL

Az általános iskolákban hivatalosan még tanítási nap volt pénteken, azonban komoly oktatómunka már sehol nem folyt. A diákok többsége felszabadultan ünnepelt, hiszen hétfőtől egy időre elfeledhetik a tanulást, valamint a leckeírást, ugyanis megkezdődik a vakáció. A legtöbb intézményben játékos programokon szórakozhattak a fiatalok, néhány helyen pedig az előző évek hagyományaihoz híven bolond ballagást szerveztek a végzős tanulók részvételével.

Az egri Eszterházy Károly Főiskola Bartók téri Gyakorlóiskolájában például a tegnapi napon már kora reggel jelmezekbe bújtak a nyolcadikosok, hogy bolondozva, vidáman végigjárják az osztálytermeket, s elköszönjenek az alsó évfolyamokon tanuló társaiktól, illetve tanítóiktól, tanáraiktól.

A hevesi megyeszékhely általános iskoláiban egyébként idén közel hétszáz, Heves megyében pedig mintegy 3200 fiú és leány fejezte be tanulmányait és nyert sikeres felvételt valamelyik középfokú oktatási intézménybe.

A legtöbb helyen ma is ünnepelnek a diákok és a pedagógusok, hiszen sok oktatási intézményben a mai napon rendezik meg a tanévzáróval egybekötött ballagási ünnepséget, amelyen ki-ki kézhez kapja a bizonyítványát is.
Megtudtuk azt is, hogy megyénk kisebb-nagyobb településein különböző időpontokban rendezik meg a hivatalos tanévzárót, így a jövő héten is számos iskolában lesz hasonló rendezvény.
Ön is volt ballagáson? Küldjön róla képet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!