Kultúra

2009.10.28. 14:59

Nézz szét kézzel - tapintható a múzeum

Tapintható teremnek nevezték el a Mátra Múzeum akadálymentesített részlegét. Nem csak látássérülteket várnak.

HEOL

A gyöngyösi Mátra Múzeumban újonnan megnyílt természettudományi pavilonban az esélyegyenlőség jegyében berendeztek egy úgynevezett „tapintható termet” is, ahol a vakok és gyengénlátók megérinthetik a kiállított tárgyakat.

Az így akadálymentesített tárlat lehetővé teszi, hogy a sérült emberek érintés útján ismerhessék meg az intézmény sajátos gyűjteményének egy részét.

Dr. Fűköh Levente, a múzeum igazgatója azt is elmondta, hogy a tapinthatóterembe nem csupán a látássérültek mehetnek be.

– A speciális oktatószobát bárki látogatja, de mi szeretnénk, ha azok a diákok is kipróbálnák, akiknek egyébként semmilyen gond nincs a látásukkal. Ők bekötött szemmel, szintén tapintással tájékozódnának ugyanúgy, ahogy a vakok és gyengénlátók. Így az egészséges fiatalok megismerhetnék és átélhetnék, hogyan, miként tapasztalják meg a világot a látássérültek – tette hozzá a múzeum igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!