Kultúra

2011.09.17. 09:32

Sóska, sültkrumpli - Emberi játszmák a stúdióban

Már készül az első stúdiószínpadi bemutatóra a Gárdonyi Géza Színház társulata.

HEOL

Az október 14-i előadás szerzője Egressy Zoltán, a legjelentősebb kortárs drámaírók egyike. A Sóska, sültkrumplit 11 évvel ezelőtt írta.

– Hihetetlenül jól rajzol karaktereket, dialógusokat – kezdte a próbát Dér András, rendező. – Én még nem találkoztam olyan művel, amihez ne kellett volna hozzányúlni. Ez pedig ilyen.

A magyar foci iránt mindig felfokozott az érdeklődés. A darabban három férfi, a mérkőzést irányító játékvezetők vannak összezárva, akik az évtizedek egzisztenciális nyomorát hordozzák magukban. Összeköti őket a közös felelősség, a pálya és a nő. Egressy története mély emberismerettel, humorral és szeretettel zárja dióhéjba életüket, amely bármelyikünké lehetne.

Az olvasópróbára már bekészítette a díszlet elemeit a rendező. Dér András jelképesen egy dobbantót is elhelyezett a színpadon, hogy a darabbal repülhessenek a színészek: Hüse Csaba, Nagy András és Radvánszki Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!