Kultúra

2012.02.27. 14:45

Hatvanban jégpályán olvastak Wass-művet

Bő harmincan jelentkeztek a felolvasásra, amely este tízig tartott.

E. B.

Tizennégy éve hunyt el erdélyi írónk, költőnk, Wass Albert, akit Magyarországon csak a halála után fedeztek fel. Művei itthon csak a rendszerváltozás óta jelennek meg, korábban szinte ismeretlen volt. Tisztelői ez évben már ötödik alkalommal szervezték meg szerte a Kárpát-medencében a 25 órán át tartó felolvasást az erdélyi író műveiből.

A maratoni esemény pénteken este kezdődött és szombat estig tartott.
Megyénkből Eger és Hatvan is kapcsolódott a kezdeményezéshez. A megyeszékhelyen Wass Albert felolvasó (mini) maratont rendeztek pénteken délután öt órától a Bartakovics Béla Közösségi Házban a Wass Albert Olvasókör szervezésében, ahol énekszóval és Wass Albert-i gondolatokkal emlékeztek meg a nemrégiben elhunyt Szabó Pálról is, aki a kört alapította.

[caption id="" align="alignleft" width="350"] Egerben az író megzenésített versei is megszólaltak. FOTÓ: GÁL GÁBOR
[/caption]

Hatvanban, az Ady Endre Könyvtárban szintén eldördült a maratont indító startpisztoly, és először iskolai osztályok idézték meg Wass Albert szavait. Bő harmincan jelentkeztek a felolvasásra, amely este tízig tartott. Közben, kilenc órakor a művelődési ház előtt, a főtéren éppen zárónapját élő jégpályán megállt a korcsolyák siklása, s az ott korizók együtt zengték Wass Albert veretes szavait.

Ezek is érdekelhetik