eger

2018.09.07. 18:51

Claudia Cardinale nyitotta meg a film maratont

Nem lesz idő aludni sem, annyi filmet vetítenek az öt nap alatt.

Sz. K.

Claudia Cardinale a megnyitón Fotó: Huszár Márk

Pénteken délután megkezdődött az Egri Klasszikus Film Maraton, mely öt napon át tartó szórakozást nyújt a mozi szerelmeseinek. A megnyitó díszvendége Claudia Cardinale olasz színésznő volt, aki a Kepes Központ előtti kisszínpadon köszöntötte az érdeklődőket. Meghívott vendégként jelen volt Havas Ágnes, a Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, s Ráduly György, a Nemzeti Filmarchívum igazgatója.

Miután Claudia Cardinale köszöntőjében mindenkit örömmel üdvözölt és „csókoltatott”, Ráduly György elmondta, a film maratont, amit tavaly hívtak életre, azzal a céllal rendezték meg, hogy nagy vásznon is bemutathassák a Filmarchívum és a Filmalap által restaurált magyar filmkincseket

Claudia Cardinale a megnyitón Fotó: Huszár Márk

– Rengeteg olyan magyar vonatkozású filmalkotó, s film van a nagyvilágban, amelynek megismerése mindannyiunknak örömet okoz, s az általános műveltség része is kell, hogy legyen. Ebben próbálunk segíteni az ilyen típusú programokkal, hogy minden generáció megismerhesse ezeket a filmeket – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!