főgonosz

2017.08.10. 15:31

Matthew McConaughey: „Világot teremtünk ezzel a filmmel”

Tíz éve próbálja Hollywood megfilmesíteni Stephen King epikus regényfolyamát. Most végre sikerült, és a főszereplők igazán kitettek magukért.

Egy 19 éves srác nekilátott regényt írni, méghozzá olyat, amelybe mindent beleépít, ami valaha tetszett neki: sci-fit, westernt, fantasyt, horrort. A fiatalembert Stephen Kingnek hívják, és azóta a világ egyik legismertebb, legsikeresebb írója lett, de a Setét torony cím regényét harminc éven át írta. Az eredmény: 8 kötet, 4250 oldala, valamint a világhír. És majd tíz éven át tartó küzdelem, hogy a regényből film lehessen.

A történet középpontjában egy mitikus torony áll, amely különböző világokat köt össze. Revolvert viselő Harcos védi, egy fekete ruhás férfi pedig el akarja pusztítani.

Matthew McConaughey és Idris Elba nagyot harcol egymással a filmben

- Három évvel ezelőtt találkoztunk először – mesélte mostanában egy interjúban Matthew McConaughey filmbeli főellenségéről Idris Elba-ról. – A Golden Globe-díj kiosztásán, a vécében. Azt hiszem, nem is ráztunk kezet. Köszöntünk egymásnak, és mert úgy éreztem, valamit mondani kell, még utánakiáltottam: jó lenne már egyszer együtt melózni! Ő meg csak intett, hogy igen – magyarázta a Csillagok között és számos más kasszasiker sztárja, aki természetesen beleásta magát King regényfolyamába, még ha az összes kötetet nem is sikerült elolvasnia.

– A regénynek csomó kötete van, persze, hogy nem olvastam végig az összeset – mondta egy korábbi interjúban. – De amennyit beleolvastam, azt használtam. És rengeteget beszélgettem a karakterről Stephen Kinggel , kimondottan lírai csevejek voltak ezek. Stephen elmagyarázta, hogyan mozgatja Walter a világot, hogy olyan, mint egy bábjátékos, és mindig van egy kis sanda félmosoly a szája sarkában. A végletekig kiélvezi, hogy élet és halál ura. Szóval nagyon sokat segített King, de de igazából azért vállaltam a szerepet, mert úgy éreztem, ezzel a filmmel világot teremtünk. Megvetjük az alapját valami újnak, aminek remélhetőleg sok folytatása lesz, és nem valami régibe „szállunk be” – nyilatkozta a filmsztár.

A Setét torony tehát Matthew McConaughey és Idris Elba főszereplésével készült, és a tervek szerint még számos folytatás és egy tévésorozat követheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!