spanyol indulatok

2017.10.04. 16:17

Piqué nem tesz szívességet a gyűlölködőknek

Az FC Barcelona világ- és Európa-bajnok labdarúgója marad a spanyol válogatottban annak ellenére, hogy a nemzeti csapat hétfői edzésén több szurkoló is a távozását követelte.

A fan walks past a poster of Barcelona FC where the picture of defender Gerard Pique has been vandalised outside the club's Camp Nou stadium which was closed as part of a general strike in Barcelona called by Catalan unions on October 3, 2017. Several hundred thousand Catalans rallied in fury at police violence against voters during a banned independence referendum, as Madrid accused regional authorities of "inciting rebellion". Barcelona football club refused to train as part of an accompanying strike, which officials said slowed down public transport and freight shipments in the port of Barcelona. Pique is an outspoken defender of the wealthy northeastern Spanish region's right to self-determination. / AFP PHOTO / Josep LAGO

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Camp Nou

A 30 éves hátvéd vasárnap voksolt a katalán függetlenségi népszavazáson, valamint szégyenletesnek nevezte a referendummal kapcsolatban történteket. Ezt követően hétfőn már Madridban, a válogatott főhadiszállásán edzett, de a drukkerek kifütyülték és szidták őt, az egyik transzparensen a „gusztustalan” felirat volt olvasható. Emiatt a tréning idő előtt véget ért, Piqué pedig közölte: ha Julen Lopetegui szövetségi kapitány arra kéri, elhagyja a nemzeti csapatot.

„Sokat gondolkoztam, és végül a maradás mellett döntöttem, mert a távozásom azt jelentené, hogy azok nyernek, akik bántottak. Ők vannak kisebbségben, és nem akarok a kedvükre tenni” – jelentette ki szerdán a 91-szeres válogatott futballista, aki a jövő évi vb után köszön el a válogatottól.

Vasárnap Katalóniában függetlenségi népszavazást tartottak, amelyet a spanyol kormány alkotmányellenesnek nyilvánított, és a rendőrség több helyen intézkedett a referendum ellen. A katalán egészségügyi szolgálat szerint vasárnap 844 sérülétet szállítottak kórházba, az összetűzésekben 33 rendőr is megsérült.

A spanyolok hárompontos előnnyel vezetik a G jelű vb-selejtezőcsoportot Olaszország előtt, pénteken Albániát fogadják, három nappal később pedig Izraelben lépnek pályára.

Borítókép: Egy szurkoló sétál el az összefirkált Piquét ábrázoló poszter előtt a Camp Nounál.

AFP PHOTO / Josep Lago

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!