Nemzetek Ligája

2018.09.03. 15:54

Alsóbb ligás futballisták játszhatnak Eriksenék helyett a dánoknál

A Dán Labdarúgó Szövetség (DBU) alsóbb osztályban szereplő játékosokkal igyekszik megoldani, hogy a válogatott pályára tudjon lépni a következő két mérkőzésén, mivel egyelőre nem tudott megállapodni a nemzeti csapatnál számításba vett futballistákkal.

Amennyiben a DBU esetleg nem tud csapatot kiállítani a szlovákok, illetve walesiek elleni találkozókra, akkor Dániát – a világranglista kilencedik helyezettjét, az idei világbajnokság nyolcaddöntősét – ki is zárhatják a 2020-as Európa-bajnokságról.

A vita elsősorban a játékosok – köztük a Tottenham Hotspur középpályásának, Christian Eriksennek – egyéni szponzori megállapodásairól folyik, emellett a futballisták utazási feltételei is témát szolgáltatnak. Vasárnap a DBU visszautasította a játékosok azon ajánlatát, hogy a soron következő két meccsre még érvényesek lehessenek a támogatói szerződések, s utána üljenek le ismét tárgyalni.

A dánok a tervek szerint szerdán játszanak a szlovákokkal barátságos mérőzést, majd vasárnap a walesiekkel a Nemzetek Ligájában. Ezeken az összecsapásokon nem Aage Hareide irányítja majd a válogatottat, mert a DBU nem szeretné, ha a szövetségi kapitánynak olyan labdarúgókkal kellene dolgoznia, akiket nem is ő hívott be.

A dán szövetségnek tavaly egy női világbajnoki selejtezőt kellett lemondania azért, mert a játékosokkal nem tudott megállapodni a szerződéseikről.

Ezek is érdekelhetik