bayern münchen

2018.12.10. 13:10

Lehet, hogy végleg szögre akasztja a holland klasszis

Elképzelhetőnek tartja, hogy a mostani szezon végén befejezi profi labdarúgó-pályafutását Arjen Robben, a Bayern München szélsője.Robben

Bayern Munich's Dutch midfielder Arjen Robben attends the German first division Bundesliga match between Bayern Munich and SC Freiburg in the stadium in Munich, southern Germany, on November 3, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO

Fotó: AFP

A 34 éves játékos alig több mint egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy az idény végén távozik a bajor klubtól, most pedig a Kicker című szaklapnak adott interjúban arról beszélt, lehetséges, hogy végleg befejezi futball-karrierjét.

„Az ilyesmi természetesen egy nagy lépés, nem egyik napról a másikra dönti el az ember”

- mondta Robben, hozzátéve, hogy a Bayerntől való távozáson sokat gondolkodott, úgy érezte, a szurkolókkal és a klubbal szemben is korrekt volt, és a legmegfelelőbb pillanatot választotta ehhez.

A januárban 35 éves Robben 2009 óta több mint 300 mérkőzést játszott a müncheni csapatban, amellyel többek között hét bajnoki címet nyert. Eredményes játékát jelzi 143 gólja, köztük az, amelyikkel a Bayern München 2013-ban – a döntőben a Borussia Dortmundot legyőzve – megnyerte a Bajnokok Ligáját.

A 96-szoros holland válogatott játékos azt mondta, előfordulhat, hogy visszatér hazájába, de ha nem érkezik minden szempontból megfelelő ajánlat a számára, akkor jövőre akár véget is érhet a pályafutása.

Borítókép: Robben a Freiburg elleni Bundesliga-meccsen

AFP / Christof Stache

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában