Visszatérés

2024.02.05. 10:29

Gulácsi: Ez az én városom, ez az én stadionom

Gulácsi Péter végre kezdett, mellette az RB Leipzig csapatkapitánya, Willi Orbán is remekül játszott az Union Berlin ellen.

MW

Először védett a bajnokságban az idei szezonban Gulácsi Péter (illusztráció)

Forrás: MTI

Fotó: Filip Singer

Győzelemmel tért vissza bajnoki meccsen az RB Leipzig kapujába Gulácsi Péter, aki gólt sem kapott az Union Berlin elleni mérkőzésen. A lipcseieknél a magyar kapuson kívül a válogatott hátvédje, Willi Orbán is hosszú idő után kezdett ismét. A német csapat vezetőedzője, Marco Rose dicsérte a remek teljesítményt nyújtó magyar játékosait.

A német labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának zárómérkőzésén az RB Leipzig hazai pályán 2-0-ra legyőzte az 1. FC Union Berlin együttesét. A lipcsei kapuban Gulácsi először kapott lehetőséget a bajnokságban a 2022. október 5-én elszenvedett súlyos térdsérülése óta, és most hibátlan teljesítménnyel tért vissza a Bundesligába – írta meg az Origó. A magyar válogatott védelmének oszlopa Willi Orbán szeptemberben sérült meg, azóta most kezdett először, majd a 70. percben lecserélték. Az Union Berlin csapatában Schäfer András 58 percet töltött a pályán. 

Gulácsi szurkolt a riválisának is 

A két magyar válogatott labdarúgó együttműködése hatékonynak bizonyult, hiszen a lipcsei klub október óta először nem kapott gólt a vasárnapi bajnokin, és négy nyeretlen bajnoki után győzött ismét. 

Nagyon jó érzés volt újra a kapuban állni a Bundesligában. Ez az én városom, ez az én stadionom, szóval különleges élmény számomra, hogy visszatérhettem. Szerencsére a fiúk megkönnyítették a dolgomat. Nagyon jó teljesítményt nyújtottunk, domináltuk a meccset

 – nyilatkozta Gulácsi a lefújás után. A magyar kapus az ősszel mindössze két Német Kupa- és egy már tét nélküli BL-meccsen kapott lehetőséget Marco Rose vezetőedzőtől. Janis Blaswich foglalta el a helyét, sokáig remekül védett, de az őszi szezon végén egyre rosszabb formát mutatott, és a helyzet nem változott a téli szünet után sem. Így Rose új impulzust akart hozni a csapatba, és változtatásra szánta rá magát – olvasható az Origón

Janisnak szurkoltam, amikor ő védett, és ez fordítva is így van. Természetesen mindent meg akarok tenni, hogy a kapuban maradhassak, de a legfontosabb az, hogy csapatként sikeresek legyünk 

hangsúlyozta a magyar kapus

Orbán jól érezte magát a pályán 

Marco Rose vezetőedző Gulácsiról nem beszélt, a szintén visszatérő Willi Orbánról viszont kiemelte, hogy mennyire sokat segít a klubnak, hogy ismét pályára lépett a csapatkapitány. A magyar fociválogatott védője szintén megszólalt a találkozó után, és Gulácsi szerepléséről is kifejezte az örömét – írta meg a Magyar Nemzet. – Sokáig nem játszhattam, de ma jól éreztem magam, és 70 percet bírtam is. Ezekben a pillanatokban tapasztalt játékosokra van szükség. Nagyon örülök Péternek, hogy sikerült visszatérnie és kapott gól nélkül lehoznia a meccset. Remélem, sok ilyen élményben lesz még részünk – nyilatkozta a magyar válogatott alapembere. A Bundesligában ötödik helyen álló RB Leipzig legközelebb szombaton, az Augsburg otthonában lép pályára. 

Bundesliga, 20. forduló

RB Leipzig–Union Berlin 2-0 (1-0) 

VfL Wolfsburg–Hoffenheim 2-2 (0-1)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában