Bajnokok Ligája

2024.04.17. 23:32

A Bayern kiejtette az Arsenalt, a Real Madrid jutott utolsóként az elődöntőbe

A Bayern München négy közé jutott a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután az idegenbeli döntetlent követően hazai pályán 1-0-ra verte az Arsenalt a negyeddöntő szerdai visszavágóján. Utolsóként a Real Madrid jutott négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel felülmúlta a címvédő Manchester Cityt a negyeddöntő szerdai visszavágóján.

MW

Joshua Kimmich, a Bayern München játékosa (j) csapattársaival ünnepli gólját a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének Bayern München - Arsenal visszavágó mérkőzésén a müncheni Allianz Arénában 2024. április 17-én

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Ronald Wittek

A meccs elején még vendégként is az Arsenal bizonyult veszélyesebbnek, de a szünetig nem tudta feltörni a bajorok védelmét. A Bayern, melynek Lőw Zsolt a másodedzője, remekül kezdte a második félidőt, Leon Goretzka a keresztlécre fejelt.

Bár az Ágyúsok fokozatosan visszavették a játék irányítását, egy gyors ellenakció végén mégis a Bayern szerzett vezetést Joshua Kimmich hatméteres fejesével. 

A bajorok a hátralévő időben szervezett védekezéssel őrizték meg minimális előnyüket a lefújásig úgy, hogy az Arsenalnak igazán nagy ziccere nem volt az egyenlítéshez.

Leroy Sane, a Bayern München (j) és Tomijaszu Takehiro, az Arsenal játékosa (b)
Fotó: Szilágyi Anna / Forrás: MTI/EPA

A német sztárcsapat sorozatban három negyeddöntős BL-kudarc után jutott elődöntőbe, ahol ezt megelőzően 2018-ban járt legutóbb.

A négy között a Real Madrid és a címvédő Manchester City párharcának továbbjutójával találkozik a Bayern.

A Real Madrid jutott utolsóként az elődöntőbe

Utolsóként a Real Madrid jutott négy közé a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután 1-1-es döntetlent követően 11-esekkel felülmúlta a címvédő Manchester Cityt a negyeddöntő szerdai visszavágóján.

A manchesteriek hamar hátrányba kerültek a Real Madriddal szemben, Rodrygo találata után hiába futballoztak fölényben, elpuskázták a helyzeteiket. 

A hazaiak Erling Haaland fejesénél jártak a legközelebb az egyenlítéshez, de a labda a keresztlécre pattant. Térfélcserét követően sem változott a játék képe: támadtak az angolok, teljesen beszorították az ellenfelüket, de nem találták a spanyolok szervezett védekezésének az ellenszerét, így helyzetek nélkül teltek a percek.

A nagy nyomást végül nem bírta ki a királyi gárda, ugyanis Kevin De Bruyne negyedórával a vége előtt egyenlített közelről. A hátralévő időben is csak a szigetországiaknak volt lehetőségük a meccs és egyben a párharc eldöntésére, azonban nem sikerült újra bevenniük az ukrán Andrij Lunyin kapuját.

RODRI; BELLINGHAM, Jude
Rodri, a Manchester City (k) és Jude Bellingham, a Real Madrid játékosa (b) 
Fotó: Adam Vaughan / Forrás: MTI/EPA

A ráadásban már kevesebb kockázatot vállalt a Manchester City, s bár így is jóval többet birtokolta a labdát, már nem volt annyira nyomasztó a fölénye, sőt, elvétve kiszabadult a szorításból a Real. Mivel a hosszabbítás sem döntött, így az idegek harca következett, amelyben elsőként a Real rangidőse, Luka Modric hibázott. Ezt követően viszont Lunyin kivédte Bernardo Silva és Mateo Kovacic próbálkozását is. Az utolsó körben a manchesteri kapus, Ederson nem hibázott, de nem tudta hárítani Antonio Rüdiger lövését, így a Real örülhetett a továbbjutásnak.

A két együttes az előző két kiírásban is összetalálkozott egymással a kieséses szakaszban: két éve a Real, tavaly a Manchester City jutott tovább, majd mindkettő a végső diadalig menetelt.

A királyi gárda a Bayern Münchennel csap össze a legrangosabb európai kupasorozat elődöntőjében. A másik ágon a Paris Saint-Germain és a Borussia Dortmund küzd meg fináléért.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágók:

Bayern München (német)-Arsenal (angol) 1-0 (0-0)
------------------------------------------------
gól: Kimmich (63.)

Továbbjutott: a Bayern München 3-2-es összesítéssel.

Manchester City (angol)-Real Madrid (spanyol) 1-1 - hosszabbítás zajlik

Kedden játszották:

FC Barcelona (spanyol) - Paris Saint-Germain (francia) 1-4 (1-1)
----------------------------------------------------------------
gól: Raphinha (12.), illetve Dembélé (40.), Vitinha (54.), Mbappé (61., 89., előbbit 11-esből)
piros lap: Araujo (29., FC Barcelona)

Továbbjutott: a Paris Saint-Germain 6-4-es összesítéssel.

Borussia Dortmund (német)-Atlético Madrid (spanyol) 4-2 (2-0)
-------------------------------------------------------------
gól: Brandt (34.), Maatsen (39.), Füllkrug (71.), Sabitzer (74.), illetve Hummels (49., öngól), Correa (64.)

Továbbjutott: a Borussia Dortmund 5-4-es összesítéssel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában