Premier League

2024.04.04. 13:20

Fontos fogaskerék esett ki a Liverpoolból, nagy szükség lesz Szoboszlaira (videó)

A Premier League-címért küzdő Liverpool a Sheffield United ellen játszik csütörtök este, és Jürgen Klopp sérülésből visszatérő két játékosára is számíthat. A japán Wataru Endo viszont a Brighton ellen rúgást kapott a lábára, ezért nem kockáztatják meg a szereplését. Szoboszlai Dominik szerencsére egészséges, ezért valószínűleg ott lesz a kezdő tizenegyben.

MW

Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Vince Mignott

A 31. forduló szerdai játéknapján mindkét bajnokesélyes győzni tudott: az Arsenal a kiesőjelölt Lutont verte meg 2–0-ra, míg a Manchester City 4–1-re győzte le a BL-szereplést érő helyre pályázó Aston Villát. Ezzel a londoniak és a manchesteriek továbbra is tapadnak a Liverpoolra, ám a kör zárásaként Szoboszlai Dominikék is pályára lépnek – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

A kiesőjelölt következik

A bajnokság állása aligha lehetne szorosabb, az Arsenal, a Liverpool és a Manchester City között jelenleg mindössze egy pont rangsorol. Szoboszlai Dominikék ugyanakkor csütörtök este még pályára lépnek a liga utolsó helyén álló Sheffield ellen.

Curtis Jones hosszú sérülés után térhet vissza, még február elején dőlt ki a Brendford elleni idegenbeli meccsen, Andy Robertson pedig a Brighton elleni legutóbbi mérkőzést hagyta ki bokasérülés miatt.

A Liverpool a vártnál talán nehezebben győzte le 2–1-re a kilencedik helyen álló csapatot, és ugrott a tabella élére annak köszönhetően, hogy a Manchester City és az Arsenal nem bírt egymással. A győztes gól előkészítésében Szoboszlai Dominik jelentős szerepet játszott, ő passzolt középre, ami után Mac Allister tálalt Szalah elé. Szoboszlai megoldása Jürgen Kloppot is lenyűgözte – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról. Az idény végén leköszönő német edzőnek azonban egy újabb fontos játékosát kell nélkülöznie a középpályáról a szerdai mérkőzés előtt.

Endo is megsérült

A meccs előtti sajtótájékoztatón kiderült, hogy a Liverpool japán játékosa, Wataru Endo rúgást kapott a lábára a Brighton ellen, így a Sheffield United elleni csütörtöki mérkőzésen ismét más lesz a kezdőcsapat. Alexander-Arnold, Alisson, Bajcetic és Jota továbbra is sérült. Klopp elárulta, Alexander-Arnold és Jota már együtt edz a többiekkel, a jövő héten remélhetőleg már számíthat rájuk. A Brighton ellen Szoboszlai Mac Allister és Endo alkotta a középpályát, s talán éppen a visszatérő Jones helyettesítheti Endót a Sheffield ellen.

Ami a bajnoki hajrá további meccseit illeti: a Liverpool a hétvégén az Old Traffordra utazik a Manchester Unitedhez, ami egy kemény összecsapásnak ígérkezik még úgy is, hogy a United messze van a csúcsformájától. Erik ten Hag együttesét az ősszel sem tudta legyőzni hazai pályán a Liverpool, legutóbb pedig az FA-kupa negyeddöntőjében vívott egymással emlékezetes csatát a két topklub, amit hosszabbítás után 4–3-ra Marcus Rashfordék nyertek meg – írta meg az Origó. A folytatásban a tabella alsó felében és a középmezőnyben található csapatok ellen lép pályára Klopp együttese, valamint játszik még két rangadót a Tottenham és az Aston Villa ellen.

Premier League, 31. forduló

Liverpool FC–Sheffield United 20.30
Chelsea–Manchester United 21.15

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában