Személyes kötődés

2017.09.25. 12:18

Jennifer Lopez nagylelkű adománnyal támogatja Puerto Ricót

Az amerikai énekes, színésznő egymillió dollárt (260 millió forint) ajánlott fel Las Vegas-i show-jának bevételeiből a Maria nevű hurrikán által sújtott térség lakosainak megsegítésére.

Jennifer Lopez attends the NBCUniversal 2017 Upfront on May 15, 2017 in New York City. attend the NBCUniversal 2017 Upfront on May 15, 2017 in New York City. / AFP PHOTO / ANGELA WEISS

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Angela Weiss

Az énekesnő Andrew Cuomo, New York állam kormányzójának társaságában jelentette be a felajánlást egy vasárnapi sajtótájékoztatón, amelyen azt is közölték, hogy Puerto Rico szigetének támogatására New York állam egyebek között a www.ny.gov honlapon fogja közzétenni az adománygyűjtő pontok helyét és azon dolgok listáját, amelyre a rászorulóknak leginkább szükségük van.

„Ugyanolyan gyorsasággal kell segítenünk Puerto Ricón, mint Texason és Floridán, valamint az ország összes olyan pontján, ahol segítségre van szükség” – hangsúlyozta Cuomo.

A Puerto Ricó-i származású, Bronxban született Lopez elmondta, hogy a hurrikán tombolása óta még nem sikerült a szigeten élő összes rokonával kapcsolatba lépnie.

„A Puerto Ricó-iak amerikai állampolgárok és Puerto Ricónak most szüksége van a segítségünkre, mert a Maria hurrikán elpusztította a szigetünket” – hangsúlyozta az énekesnő, hozzátéve, hogy kollégáival igyekeznek mozgósítani a kapcsolataikat a szórakoztatóiparban, valamint a sport- és az üzleti életben, hogy még több támogatást szerezzenek a rászorulóknak.

Lopez szerint Rob Manfred, az észak-amerikai profi baseball-liga (MLB) vezetője, valamint Hal Steinbrenner, a New York Yankees tulajdonosa is „jelentős” összeget készül adományozni.

A négyes fokozatú Maria hurrikán a múlt héten vonult át a karibi térségben. A trópusi ciklon Puerto Ricóra óránként 260 kilométeres széllel csapott le, több tucat települést elvágott a külvilágtól, fákat csavart ki gyökerestől. A városok ivóvíz, üzemanyag, áram- és telefonszolgáltatás nélkül maradtak.

Cuomo szerint hosszú távon több milliárd dollárra lesz szükség a sziget talpra állításához, az összeget a szövetségi kormánynak kell biztosítania.

Borítókép: AFP PHOTO / Angela Weiss

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!