pótnap is lesz

2021.01.08. 16:43

Emmi: nem változik a középfokú felvételik menete

Az írásbeli vizsgák az eredeti időpontban, személyes jelenléttel történnek – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pénteken.

A minisztérium a Demokratikus Koalíció közleményére reagált, amelyben az ellenzéki párt arra szólította fel a kormányt, hogy mielőbb tájékoztassa a szülőket a középiskolai felvételik menetéről.

Az Emmi kiemelte:

az Oktatási Hivatal honlapján hetek óta olvasható a középfokú felvételivel kapcsolatos részletes tájékoztató.

„A hírhamisításban élenjáró ellenzék ismét bizonyította, hogy nem erőssége a nyilvános, hiteles forrásokból történő tájékozódás” – írták.

Tudatták, hogy

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere már december elején rendelkezett második pótnap kijelöléséről is arra az esetre, ha valaki betegség vagy karantén miatt nem tud részt venni a vizsgán.

Az írásbeli felvételiket az érettségi írásbeli vizsgákon alkalmazott és bevált biztonsági előírások és járványügyi szabályok szigorú betartása mellett tartják meg, a távolságtartásért az előző évekhez képest jóval több, 535 helyszínen. A középiskolába jelentkezők száma együttesen mintegy 75 ezer – olvasható a közleményben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában