súlyos károk

2021.01.04. 15:32

Már több lengyel árucikket forgalmazó üzletet ért támadás Hollandiában

A hollandiai Tilburgban újabb, egy hónap leforgása alatt immáron a negyedik robbantásos támadást követtek el lengyel árucikkeket forgalmazó üzletek ellen.

Rendõrök a hollandiai Tilburg város lengyel üzlete elõtt elkövetett robbantás helyszínén 2021. január 4-én. Az üzlet belseje teljesen megsemmisült a detonációt követõ tûzben. Egy hónapon idõn belül ez volt a negyedik lengyel bolt elleni támadás az országban.

Forrás: MTI/EPA/ANP

Fotó: Rob Engelaar

A hétfő hajnali támadás súlyos károkat okozott az épületben és a szomszédos ingatlanokban, de nem követelt halálos áldozatot- írta a Dutchnews holland hírportál alapján az MTI.

December 9-én hasonló robbanószerkezetek léptek működésbe az észak-hollandiai Bewervijk és Aalsmeer városában, illetve a délkelet-hollandiai Hertogenboschban három, ugyancsak lengyel boltnál. A robbanások anyagi károkat okoztak az üzletekben, amelyek ugyanazon család tulajdonában vannak.

A rendőrség továbbra se talált se gyanúsítottat, se indítékot.

A tulajdonos, az iraki kurd származású Taha Mahmoed úgy nyilatkozott a helyi rádiócsatornának, hogy nem tud arról, hogy családjának ellenségei lennének, de nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy a támadásokat egy üzleti vetélytársa követte el. Mahmoed a rendőrséget lustasággal vádolta.

„Nem tesznek semmit, pedig megígérték, hogy elfogják a bűnöst. Nem is értem, hogy követhettek el robbantásos támadásokat egy ilyen jól működő országban” – nyilatkozta.

Borítókép: Rendőrök a hollandiai Tilburg város lengyel üzlete előtt elkövetett robbantás helyszínén 2021. január 4-én. Az üzlet belseje teljesen megsemmisült a detonációt követő tűzben. Egy hónapon belül ez volt a negyedik lengyel bolt elleni támadás az országban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában