Új fejlemény

2023.01.26. 17:25

Vesztegetés gyanúja miatt nyomoz a rendőrség az Eötvös iskola botrányában

A gyanú szerint félmillió forintért cserébe olyan gyerekek is bejuthattak az elitgimnáziumba, akik egyébként megbuktak az írásbeli érettségin. Ma kiderült, hogy a rendőrség már nyomozást is indított az ügyben.

Forrás: Shutterstock

A budapesti Eötvös József Gimnáziumban kirobbant botrány után a Magyar Nemzet megkereste a Belügyminisztériumot és kérdéseire az alábbi választ kapta:

 

„A Belügyminisztérium a médiatartalom-szolgáltatók híradásaiból értesült a kérdezett ügyről, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el.”

 

A lapnak az információt a rendőrség is megerősítette:

 

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság vesztegetés bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást, amelynek keretében vizsgálja a sajtóban közzétett hangfelvétel tartalmát.”

 

Mint korábban megírtuk, a gyanú szerint az elit középiskola igazgatója, Moss László és a gimnáziumhoz tartozó alapítvány vezetője, Kálmán Gábor a nyolcszoros túljelentkezés ellenére is fenntart iskolai helyeket arra, hogy a jómódú szülők írásbelit elbukó gyerekei is felvételt nyerjenek, 500 000 forint befizetése után.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában