Hátsó szándék

2023.05.15. 07:18

Így kedveskedik Gyurcsánynak a főpolgármester

Karácsony Gergely egyre igyekszik Gyurcsány Ferenc kedvében járni. Ezúttal azzal, hogy budapesti lakógyűlés nevű politikai akciójának lebonyolításába bevonta a DK-közeli Crevocorp Kereskedelmi és Szolgáltató Kft-t – írja a Magyar Nemzet.

MW

Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke kezet fog a Válasszunk! 2018 (V18) fórumán a budapesti Benczúr szállodában 2018. április 4-én. Jobbra Balázs Péter, a V18 elnöke

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Erre azért lehetett szüksége a főpolgármesternek, mert Gyurcsány Ferenc nemrég egy interjúban kilátásba helyezte: a jövő évi önkormányzati választáson nem támogatják Karácsonyt, hanem saját jelöltet indítanak. A DK elnöke azért kritizálta Karácsonyt, mert szerinte nem száll szembe elég határozottan a kormánnyal. 

Karácsony Gergely nem engedte el a füle mellett a figyelmeztetést, az utóbbi hónapokban egyre élesebb hangnemben támadja a kabinetet, ami nem marad válasz nélkül. 

A konfliktus erőteljesebb felvállalása mellett úgy tűnik, hogy Karácsony más gesztusokat is kénytelen tenni, hogy elnyerje Gyurcsány Ferenc szimpátiáját. Ebbe a sorba illeszkedik a már említett Crevocorp Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felkérése a budapesti lakógyűlés lebonyolításába.

Az Opten cégadatbázisban található adatokból az látszik, hogy a cégnek jellemzően a választási évek környékén fut fel a forgalma az előző évihez képest. Fő tevékenységi körükbe nyomdai szolgáltatások és reklámügynöki tevékenység tartozik – számol be róla a Magyar Nemzet.

A cég az elsők között kapott megrendelést a Demokratikus Koalíció pártalapítványától – az Új Köztársaságért Alapítványtól – annak 2015-ös megalakulása után, amikor úgynevezett roll upot szállított a pártnak (ezek afféle talpakon álló, feltekerhető molinók, jellemzően a párt vagy az alapítvány logójával).

A Crevocorp a baloldal 2019-es budapesti választási győzelmei után kapott komolyabb megrendeléseket is a DK által vezetett kerületektől. Így például hétmillió forintért szerződtek a László Imre DK-s polgármester által vezetett újbudai önkormányzattal nyomdai feladatokra, de a Niedermüller Péter által vezetett VII. kerület is több szerződést kötött a vállalkozással. A baloldali vezetésű II. kerületben szintén 7,2 milliós megbízást kaptak, de a Crevocorp készítette Márki-Zay Péter szórólapjait, reklámanyagainak egy részét is az országgyűlési választások alkalmával.

A gazdasági társaság számos további megbízással is büszkélkedhet, a cég a baloldal udvari beszállítójává vált az elmúlt években. 

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Karácsony Gergely által kitalált budapesti lakógyűlés kapcsán végzett „borítékolást” mennyiért vállalta a DK-hoz köthető gazdasági társaság.

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában