Illegális bevándorlás

2023.09.01. 11:46

Hiába tiltakoznak a helyiek, újabb és újabb migránsközpontokat nyitnak Németországban

Hiába a népszavazások, nyílt levelek, tiltakozások, Németországban a városok vezetői nem akarják meghallani a lakosok hangját, és kiskapukat keresve igyekeznek minél több migránst befogadni – számol be a V4NA.

MW

Regisztrációra várakozó migránsok az egészségügyért és szociális ügyekért felelős tartományi hivatal (LaGeSo) előtt Berlinben 2015. szeptember 28-án

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Kay Nietfeld

Berlinben az utóbbi időben megugrott az LMBTQ személyeket ért támadások száma, amelyeket muszlim migránsok követnek el – állítja egy melegklub tulajdonosa a Bild című lap beszámolója szerint, írja a V4NA.

Carla Pahlau, a „Die Busche” klub tulajdonosa Kai Wegner berlini polgármesternek írt nyílt levelet, amelyben aggodalmát fejezte ki vendégeinek biztonsága miatt, miután a város éppen a klubbal szemben akar kialakítani egy 650 fős menedékhelyet török, szír és afganisztáni migránsok számára.

A Bild beszámolója szerint attól tart, hogy konfliktusok alakulnak ki a klub vendégei és az újonnan érkezők között, és ebben az esetben a Die Busche „nem tudna tovább létezni”.

A berlini törvényhozás ellenzéki kereszténydemokrata párti képviselői, Kurt Wansner és Timur Husein a Bildnek elmondták, hogy kiállnak a klubtulajdonos mellett, és szerintük katasztrófa a városvezetés helyszínválasztása. Hozzátették, hogy a migránsok százainak érkezése egy amúgy is bűnözéssel terhelt területre minden bizonnyal tovább súlyosbítja a helyzetet.

Oliver Noll baloldali alpolgármester szerint azonban a helyi lakosoknak és a hamarosan érkező migránsoknak „meg kell szokniuk egymást”.

Kiskapuk a migránsokért, a helyiekkel szemben

Az északkeleti Mecklenburg-Előpomeránia tartományban a németek rendszeresen a migránsok ellen szavaznak a különböző népszavazásokon, de a tartomány vezetői ezt következetesen igyekeznek nem megérteni, és mindenféle kiskapukat találni a migránsok befogadásáért.

Legutóbb Grevensmühlében tartottak népszavazást, ahol a lakosok elsöprő többsége, 91,4 százaléka szavazott a városban telepítendő konténerfalu ellen, idézi a RMX News cikkét a V4NA.

A szavazás eredménye értelmében a 10 ezres városnak mostantól biztosítania kell, hogy a városi földeken ne épülhessenek konténerfalvak, és tilos a városi tulajdonban lévő területek bérbeadása vagy eladása is erre a célra.

A migránstáborok elleni fölényes többség ellenére Lars Prahler grevesmühleni polgármester kijelentette, hogy

a magánterületeket nem érinti a szavazás, és az csak a konténerlakásokra vonatkozik. Szerinte a város továbbra is fogadhat migránsokat állandó épületekben, például sportcsarnokokban. Hozzátette azt is, hogy a város megvizsgálja annak lehetőségét, hogy sátrakat állítson fel a migránsok számára, és megjegyezte, hogy a népszavazás csak két évig kötelező érvényű.

Nemrég ugyanebben a tartományban, Greifswaldban a lakosok 65 százaléka szavazott az ottani konténerfalu ellen. A zöldpárti polgármester, Stefan Fassbinder azonban elutasította az eredményeket, és azt mondta, hogy a migránsok ígyis-úgyis jönnek. Hozzátette, a szavazás nem befolyásolja az önkormányzat migrációpárti programját, de megnehezíti a döntést arról, hogy hol helyezzék el az újonnan érkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában