Közlemény

2023.11.18. 08:00

Megnyílt az Ökumenikus Segélyszervezet Adománypontja Budapesten, az Advent Bazilika területén

Megnyitotta Adománypontját az Ökumenikus Segélyszervezet az Advent Bazilika rendezvénysorozat helyszínén. A háromszor is Európa legszebb vásárának választott, ünnepi hangulatú találkozásoknak és élményeknek helyet adó Szent István téri helyszínen lehetőség lesz a szervezet munkájának megismerésére és a karitatív szervezet által egész évben segített rászorulók támogatására is.

MW

Forrás: Ökumenikus Segélyszervezet

A december 23-ig nyitva tartó Adománypont idén is két házikóból áll: egy jótékonysági termékeket kínáló Adományboltból és egy mézeskalácsszív Sütödéből, ahol az önkéntesek folyamatosan készítik az adománygyűjtés szimbólumát, hogy azokkal köszönjék meg az adományozók perselybe dobott, vagy a HelloPay bankkártyás terminálnál nyújtott támogatását - írták a közleményben.

Hozzátették 

nemcsak az Adományponton, hanem a vásár egész területén lehet csatlakozni az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. 

Aki az árusoknál, illetve vendéglátó standoknál bankkártyával fizet, annak a HelloPay fizetési rendszere felkínálja a borravaló adás lehetőségét 0-20% között. A kiválasztott borravaló összegének 30%-át az Ökumenikus Segélyszervezet kapja meg, amit rászoruló családok, gyermekek megsegítésére fordít.

Az Adományboltban megvásárolható ajándéktárgyakkal nemcsak a megajándékozottnak szerezhetünk örömöt, hanem az árba épített adományból nehéz sorsú családok ünnepét, illetve hétköznapjait is jobbá tehetjük. 

Az itt elérhető kézműves ajándéktárgyakat az teszi igazán egyedivé, hogy a Segélyszervezet intézményeiben élő bajbajutott családok, gyermekek vagy éppen a szervezet egyéb intézményeiben segítséget kapók készítették őket - írták.

Kiemelték, 

az Ökumenikus Segélyszervezet önkéntesei mindenkit szeretettel – és persze mézeskalácsszívvel – várnak az Adományponton, 

aki személyesen kíván csatlakozni az ünnepi összefogáshoz! 

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója elmondta: 

intézményeik nélkülöző és krízishelyzetbe került családok ezreit segítik az év 365 napján ételt, otthont, esélyt adva a rászorulóknak.

 Az Adventi Adománygyűjtés célja sem egy egyszeri ajándékozás csupán, az ünnepi segélyakciókon túlmutatóan azért gyűjt a Segélyszervezet, hogy jövőre is egész évben ott tudjon lenni a nélkülözők és bajbajutottak mellett. Ezekhez a célkitűzésekhez lehet csatlakozni a Szent István téri Adománypontnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában