Időjárás

2023.12.03. 22:36

Ausztriában több mint húszezer háztartás maradt áram nélkül a heves havazás miatt

Ausztriában több mint húszezer háztartás maradt áram nélkül vasárnap a heves havazás miatt – közölte az Energie Steiermark helyi áramszolgáltató vállalat.

MW

Forrás: AFP

A tájékoztatás szerint Stájerországban egy magas feszültségű felsővezeték rongálódott meg, ami miatt a délkeleti tartomány egyes részeiben megszűnt az áramszolgáltatás. A mobiltelefon-szolgáltatás szintén szünetelt.

Több ezer háztartás maradt áram nélkül Felső-Ausztria tartományban is.

A hófúvások valamelyest alábbhagytak vasárnapra és az utakon is javult a helyzet, de számos helyen továbbra is kidőlt fák akadályozzák a forgalmat az ÖAMTC osztrák autóklub közlése szerint. Az ÖBB osztrák vasúttársaság szerint fennakadások vannak a vonatközlekedésben is.

Az osztrák hatóságok mindemellett lavinaveszélyre figyelmeztettek a hegyekben, ahol több mint fél méter hó hullott szombat óta.

Salzburgnál nagyszabású mentőakciót váltott ki egy lavina, de a délután folyamán kiderült, hogy az előzetes jelentések ellenére nem sodort el embereket a hó.

Az osztrák rendőrség az este folyamán közölte, hogy egy 51 éves cseh állampolgár vesztette életét Karintia tartományban, a Mölltal-gleccseren egy lavina következtében. A férfit teljesen elsodorta és betemette a hó, szemtanúk ásták ki, de újraéleszteni már nem tudták, a helyszínre helikopteren kiérkezett orvoscsapat sem tudott már segíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában