Jótékonyság

2023.12.06. 16:34

Hajléktalanoknak készített ajándékcsomagokat Novák Katalin

Novák Katalin szerdán részt vett a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) hajléktalanokat segítő adventi programjában – írja az MTI.

MW

Novák Katalin a Magyar Református Szeretetszolgálat hajléktalanokat segítő adventi akciójában vett részt

Forrás: Novák Katalin / Facebook

A köztársasági elnök a segélyszervezet budapesti központjában segített a csomagok összeállításában, amelyeket a szeretetszolgálat munkatársaival együtt vitt el a Tiszta Forrás Alapítvány Református Hajléktalanmisszióhoz.

A köztársasági elnök segítségével elkészített csomagokba készételek, konzervek, sós harapnivalók, csokoládé és szaloncukor, immunerősítő készítmények és pipere eszközök kerültek. 

Novák Katalin a segélyszervezet zöld kabátjában érkezett a helyszínre, a csomagolás közben a szeretetszolgálat adventi programjairól kérdezte a szervezet munkatársait.

A köztársasági elnök az ajándékok összekészítése után a szeretetszolgálat mikrobuszával indult tovább a hajléktalanszállóra.
Az MRSZ tájékoztatása szerint a téli hónapokban Kárpát-medence-szerte több mint tízezer nehéz körülmények között élő embert szeretnének támogatni különféle programjaikkal. 

 

Kívánságlistájukkal valóra váltják 1358 gyermek karácsonyi álmát, legalább 4000 Nyilas Misi Pakk cipősdobozt juttatnak el decemberben nevelőszülőknél élő és határon túli gyermekekhez, a Szeretetdoboz akcióval pedig várhatóan 6000 családnak és idős embernek biztosítanak tartós élelmiszereket.

A téli krízisidőszakban 125 család számára adományoz tüzelőt a karitatív szervezet, az utcán élőket pedig melegétel-osztásokkal, élelmiszercsomagokkal, teajárattal segíti a leghidegebb napokon a Magyar Református Szeretetszolgálat. 

Segítsen Ön is!
A szeretetszolgálat munkáját a 1358-as adományvonal hívásával, hívásonként 500 forinttal, a jobbadni.hu oldalon online bankkártyás fizetéssel, valamint a szervezet CIB 10702019-85008898-51100005 számú bankszámlájára való utalással lehet támogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában