Dollárbaloldal

2024.03.06. 19:27

Deutsch Tamás: Gyurcsány Ferenc a Momentumot is arra utasította, hogy EP-képviselői azon dolgozzanak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá az uniós forrásokhoz

A dollárbaloldal vezére, Gyurcsány Ferenc nem csupán saját pártját, hanem a Momentumot is arra utasította, hogy európai parlamenti képviselői azon dolgoznak a hazájuk ellen áskálódva, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós fejlesztési pénzekhez - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője szerdán Brüsszelben adott sajtónyilatkozatában.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője előadást tart a Századvég Közéleti Tudásközpont Alapítvány Szólásszabadság című konferenciáján a budapesti Várkert Bazárban 2024. február 20-án

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Felhívta a figyelmet: Hajnal Miklós, a Momentum országgyűlési képviselője néhány nappal ezelőtti "vérlázító és döbbenetes" sajtónyilatkozatában azzal büszkélkedett, hogy pártja uniós parlamenti képviselői,

 Donáth Anna és Cseh Katalin minden erejükkel azon dolgoztak, hogy megakadályozzák, hogy a magyar polgárok, pedagógusok, önkormányzatok, a kis- és középvállalkozások, valamint az egészségügyi intézmények hozzájuthassanak a jog szerint a magyaroknak járó európai uniós forrásokhoz. 

Mint mondta, nem előzmény nélküli Hajnal Miklós kijelentése, hiszen alig egy évvel ezelőtt Gyurcsány Ferenc maga is azzal büszkélkedett, hogy pártja, a Demokratikus Koalíció EP-képviselői voltak azok, akik kitalálták azokat a zsaroló politikai feltételeket, amelyeket aztán "jogi köntösbe" öltöztetve az Európai Bizottság fogalmazott meg Magyarországgal szemben. 

"Az ezen döbbenetes, gyalázatos kijelentés kapcsán kialakult helyzetet, ezt a Fidesz európai parlamenti képviselői a szerdai tanácskozásukon áttekintették, és arra az egyhangú elhatározásra jutottunk, hogy levélben fordulunk a Országgyűlés fideszes képviselőcsoportjához" - mondta a képviselő. 

Levelükben az Országgyűlés európai ügyekkel foglalkozó bizottsága rendkívüli ülésének az összehívását indítványozták, ahol a testületnek meg kell vizsgálnia, "hogy milyen politikai manőverek történtek a dollárbaloldal részéről annak érdekében, hogy ilyen kézzelfogható, súlyos károkat okozzanak a magyar polgároknak". 

"Nem maradhat politikai következmény nélkül az, hogy a dollárbaloldal vezére, Gyurcsány Ferenc és a dollárbaloldal junior szervezete, a Momentum különböző rendű és rangú politikusai egészen elképesztő módon azzal dicsekednek, hogy a magyarok által megválasztott képviselőként milyen politikai erőfeszítést tettek azért, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekünk járó európai uniós fejlesztési forrásokhoz" - hangsúlyozta. 

Véleménye szerint 

"a lelepleződés megtörtént, a dollárbaloldal vezére elismerte, hogy nem úgynevezett jogállamisági eljárásról, hanem politikai zsarolásról van szó, amelynek érvanyagát a dollárbaloldal politikai szervezetei, a Demokratikus Koalíció és a Momentum állították össze". 

"A magyar dollárbaloldal EP-képviselői azt tekintik a legnagyobb politikai sikerüknek, hogy évekig meg tudták akadályozni, hogy jog szerint a magyaroknak járó uniós fejlesztési forrásokhoz a magyar emberek nem jutottak hozzá" - emelte ki a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában