Interjú

2024.03.19. 10:16

Szánthó Miklós: Trump az egyetlen, aki békét teremthet (videó)

A „magyarok remélik”, hogy novemberben a Fehér Házban lesz változás, mert Donald Trump elnök az egyetlen olyan politikus a globális színtéren, aki vissza tudja hozni a békét a térségünkbe – mondta az Alapjogokért Központ főigazgatója az OANN amerikai csatornának adott interjújában, amelynek leiratát kedden közölte a központ az MTI-vel.

MW

Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója beszédet mond a központ és a Magyar Nemzeti Médiaszövetség Igazságháborúk III. című budapesti konferenciáján 2024. március 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Bodnár Boglárka

Szánthó Miklós a közlemény szerint azt mondta: a tűzszünet és a béke nemcsak Magyarország vagy Európa, hanem az USA érdeke is, hiszen a globális politika színpadán Trump elnök az egyetlen olyan politikus, aki elhozhatja a békét.

A „woke eszmék térnyerésével” kapcsolatban a főigazgató kiemelte:

„A Biden-adminisztráció a nemzetközi politikában a woke ideológiát a hivatalos külpolitika szintjére emelte, és ennek az érzelmi alapú döntéshozatalnak rossz következménye van, ahelyett, hogy reálpolitikusként cselekednénk.”

A beszélgetésben kitért arra is, hogy az orosz–ukrán háború végtelen finanszírozása nem mozdítja elő a tűzszünetet és a békét.

„A tűzszünet és a béke nemcsak Magyarország vagy Európa érdeke, hanem az én véleményem szerint az USA érdeke is” – tette hozzá Szánthó Miklós.

A főigazgató az április 25–26-i CPAC Hungaryről így fogalmazott:

Magyarország nem a szélsőbaloldali virgonc ember országa, ezt rögzítsük. A célunk, hogy rávilágítsunk, mi vagyunk a Wokebusters, és le kell csapolnunk a mocsarakat Brüsszelben és Washingtonban is

– áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában