A háború pártján

2024.05.20. 09:20

Erősen kötődik Magyar Péter jelöltje a Soros-hálózathoz

Habár Magyar Péter többször is azt mondta, hogy az ellenzék nem háborúpárti, állításait tucatnyi idézet cáfolja. Bár pártjának számos jelöltjét a hazai közvélemény egyáltalán nem ismeri, a Soros-féle szervezetek körében nagyon is tudják, kikről van szó. Márpedig az amerikai milliárdos folyamatosan a háború folytatása mellett áll ki, az eszkaláció szükségességét hangsúlyozza.

MW

Magyar Péter a 2024. május 5-i debreceni kampányrendezvényén

Forrás: Kisbenedek Attila

Fotó: AFP

Gyakorlatilag biztosra vehető, hogy európai parlamenti képviselő lesz öt évre Dávid Dóra, a Tisza Párt listájának második helyezettje. A jogász jóformán ismeretlen a magyar közéletben, és a sajtókérdésekre Magyar jelöltjei egyelőre nem hajlandók válaszolni. Néhány dolgot ugyanakkor lehet tudni Dávid Dóráról, akit a Magyar Nemzet induló cikksorozata elsőként mutat be Magyar Péter Soros-kötődésű jelöltjei közül.

Dávid Dóra, a Tisza Párt európai parlamenti képviselőjelöltje
Forrás: YouTube/Magyar Nemzet

Ezek közül talán a legfontosabb, hogy régóta külföldön él. 2014-ben az Advocates for International Development nevű szervezetnél volt gyakornok. Nehéz a véletlen művének tekinteni, hogy az említett szervezet egyik partnere jelenleg a Jenner&Block, David Pressman ügyvédi irodája. 2014-ben pedig a Soros-féle Open Society Initiative, valamint a szintén a milliárdos spekuláns által pénzelt Amnesty International volt a partnerük.

Ezt követően Dávid Dóra 2015-ben közel egy éven keresztül annál a Save the Children nevű civil szervezetnél dolgozott, amely 2016 óta több alkalommal is kapott támogatást Soros György Open Society Foundations (OSF) nevű alapítványától.

A jogász 16 éves kora óta külföldön él, jogi végzettségeit is Angliában, illetve Németországban szerezte. Több nagyvállalatnál is dolgozott, jelenleg a Facebook/Meta jogtanácsosa. Mindez szintén rengeteg kérdést vet fel, többek között a legfontosabb közösségi médium kampányban játszott szerepe, annak jövőbeli európai szabályozása, a választásokon induló jelöltek egyenlő feltételek mellett zajló versenye kapcsán. Dávid Dóra ugyanakkor egyelőre nem vállalt olyan nyilvános közszerepléseket, ahol egyáltalán lehetőség lenne kérdezni tőle életútja, Soros-kapcsolatai és a Facebook anyacégénél betöltött szerepe kapcsán.

Miközben továbbra sem tudni, hogy a liberális jogász rendezvényeit ki finanszírozza, Soros György médiumai szinte kivétel nélkül felsorakoztak Magyar Péter mögött. Ugyanakkor ma már az is közismert és bizonyított tény, hogy a dollárbaloldal 2022-es kampányát döntő részben a milliárdos spekuláns állta, bizalmi embereire bízva a kampányszervezést.

A cikk folytatását IDE KATTINTVA tudja elolvasni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában