Nem késő oltást kérni

2018.02.01. 08:58

Eddig enyhébb volt az influenzajárvány a tavalyinál

Eddig enyhébb volt az influenzajárvány, mint tavaly ilyenkor – mondta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában az Országos Közegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese csütörtök reggel.

Debrecen, 2009. november 20. Kohut Zsuzsa epidemiológus beadja a vakcinát Flekács Zoltánnak Debrecenben, ahol az ÁNTSZ Rózsahegy utcai épületében alakítottak ki rendkívüli oltóközpontot. Huszonkilenc oltópont kezdte meg mûködését az országban, amelyeken egyszerre lehet felíratni kiváltani és beadatni a H1N1 influenza elleni védõoltást. Az oltópontok december 22-ig naponta reggel nyolctól este nyolc óráig fogadják majd az embereket. MTI Fotó: Oláh Tibor

Szabó Enikő közölte: a múlt héten 31 ezer 350-en fordultak influenzaszerű tünetekkel háziorvosukhoz, míg egy évvel korábban „százezres” volt a megbetegedésszám.

A szakember hangsúlyozta: noha két héten belül alakul ki a védettség, még most sem késő beadatni a vakcinát, hiszen az nagyban csökkenti a szövődmények kialakulásának kockázatát, arra azonban vigyázni kell, nehogy eközben a rendelőben kapja el valaki a fertőzést.

Borítóképünk illusztráció

MTI Fotó: Oláh Tibor

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában